Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Filmad våldsattack i Malmö sprids – polis vädjar om tips

De senaste dagarna har en film som ger bilden av att en ung kvinna attackeras på öppen gata fått stor spridning på sociala medier. Polisen har själva gjort en anmälan om misshandel.
Bilder ur filmen.
Foto: Skärmdump
Bilder ur filmen.
Foto: Skärmdump
Bilder ur filmen.

De senaste dagarna har en film som ger bilden av att en ung kvinna attackeras på öppen gata fått stor spridning på sociala medier.

Polisen tar den händelse som syns på filmen på största allvar, och har själva gjort en anmälan om misshandel.

– Det är svårt att identifiera målsägaren utifrån bara filmen. Vi får se om vi kan identifiera henne eller om någon som känner henne kan identifiera henne, säger Calle Persson, polisens presstalesperson.

Filmen, som bara är några få sekunder lång, sägs vara filmad i Malmö och ger bilden av en man som plötsligt kliver upp jämte en kvinna och riktar ett kraftfullt slag mot hennes huvud.

Samtliga personer i filmen, liksom filmens avsändare, är oidentifierade.

– Vi har lyckats lokalisera platsen till Helsingborgsgatan i Malmö. Men vi har ingen brottstid och ingen målsägare, säger Calle Persson. 

Filmen har fått stor spridning, även utanför Sveriges gränser då brittiska Daily Mail skrivit om filmen. I Sverige har den högerextrema sajten Samhällsnytt, som tidigare var hatsajten Avpixlat, skrivit om filmen.

Vädjar om tips

Enligt polisen fick man tidigare i veckan kännedom om filmen och polisen gjorde den 15 september på eget initiativ en polisanmälan om misshandel.

Under torsdagen bekräftade polisen åter att man utreder händelsen som misshandel, och att man gärna tar emot tips som leder till att personerna i filmen kan identifieras.

Polisen ser enligt Jimmy Modin, presstalesperson hos polisen i region syd, ingen anledning att tvivla på filmens äkthet.

– I nuläget gör vi inte det. Men det kan ju givetvis komma att ändras om vi får tar i och kan prata med personerna på filmen.

Se även: Filmer visar när slår rånaren till – följer efter ungdomar

Hotar om kniv och skjutvapen, misstänkt för 19 rån mot ungdomar.