Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fick resning i mordfall - misshandlade frun

Foto: Christian Örnberg
Han dömdes för hedersmordet på Abbas Rezai, 20, i Högsby.
På ungdomshemmet, där han avtjänade straffet, blev han kär i en vårdare. När han blev fri, flyttade de ihop, gifte sig - och fick barn. I går dömdes han för misshandel av henne.

FAKTA


MORDET På ABBAS REZA


Abbas Rezai, 20, träffade sin då 16-åriga flickvän på nätet och de ble kära. Men det accepterades inte av flickvännens föräldrar. Han lurades till familjens hem.
Där blev han attackerad med kokande olja som de försökte hälla ner i hans strupe - och knivhugg.
Brodern till Abbas flickvän och hans föräldrar åtalades. Brodern tog på sig hela skulden och dömdes för mord till och fyra års sluten ungdomsvård och livstids utvisning.

23-åringen dömdes till fyra års sluten ungdomsvård - och livstids utvisning - efter mordet på Abbas Rezai, som torterades till döds med kokande olja och flera knivhugg, 2005.
Efter att ha avtjänat sitt straff har han ändrat sina uppgifter om vad som hände ödesdagen i Högsby - och Högsta domstolen har beviljat prövningstillstånd. Samtidigt har nu 23-åringens föräldrar häktats på sannolika skäl misstänkta för mordet.

Gifte sig och fick barn

23-åringen avtjänade det fyra år långa straffet han dömdes till på en ungdomsanstalt. Där arbetade en kvinnlig vårdare som han fattade tycke för. Paret blev tillsammans - och när han avtjänat straffet, i november 2009, flyttade de ihop, gifte sig och fick barn.

"I behov av vård"

Men den 20 juli hamnade paret i bråk - och 23-åringen tog stryptag på hustrun. Sex dagar senare attackerade han henne på nytt med ett grepp runt halsen.
I går kom domen i tingsrätten: skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.
23-åringens advokat Hans-Ola Fors var nöjd med domen.
- Han är i behov av vård. Det handlar om att få vård för att inte bruka våld mot kvinnor.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!