Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fick ett år för halshuggning

KROPPEN VAR FÖR LÅNG. Männen grävde ned sin mördade kamrat i källaren. När kroppen inte fick plats i hålet högg de av huvudet med spadar.
Foto: - -

MALMÖ. De två männen halshögg den 47-årige bekanten med spadar. 

Straffet blir ett års fängelse.

- Det är inte klarlagt hur han dog, menar tingsrätten.

Bland missbrukarna i Malmö gick rykten om hur 47-årige "Dalton" dödats och var kroppen gömts. Till sist nådde ryktena även polisen.  Kroppen skulle ligga nedgrävd i en källare på Videdalsområdet i östra Malmö. Och när teknikerna undersökte källaren hittades graven mellan en vägg och ett rör.

Två män pekades ut

 Två män, 45 och 47 år, pekades ut som misstänkta för mordet och styckningen. I polisförhören berättar en av de misstänkta att liket låg i lägenheten en vecka innan de ansåg att något måste göras. De grävde ett hål i källaren och släpade ned den döde. Sedan liket dränkts med 25 liter saltsyra har gropen skottats över och förseglats med cement.

Högg av huvudet

 Eftersom kroppen var för lång för det aktuella utrymmet måste männen göra något för att få den kortare. I polisförhören berättar en av männen om likskändningen. - Han började hugga med en spade för att avlägsna huvudet, berättar den 45-årige mannen. - Men hans spade var inte tillräckligt vass. Därför tog jag min och hjälpte till. Kroppen fick nu plats i hålet i källargolvet.   Huvudet lades i en plastpåse som männen stoppade ned i en ryggsäck tillsammans med en tung järnkedja.

Cyklade till hamnen

 - Sen cyklade jag ned till hamnen i Limhamn och slängde ryggsäcken i vattnet, berättar 45-åringen. När rättsläkaren undersökte kroppen hittades ett 20-tal hål från knivhugg. Tio i bröstet och tio i ryggen. Flera av dessa har varit dödande. Men han anser inte att det är möjligt att avgöra om mannen levde när huggen utdelades.  45-åringen hävdar att hans två år äldre vän slog ihjäl Dalton. Men 47-åringen nekar. Tingsrätten anser inte att det är klarlagt hur "Dalton" dog. Och inte heller vem som dödade honom. Därför döms männen inte för mord.

Brott mot griftefriden

 45-åringen får ett års fängelse för brott mot griftefriden.   Och hans två år äldre kompis får ett år och tre månader. Två nämndemän har skiljaktig mening och vill döma till tio år för mord.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!