Offret överfölls i en biosalong, dock inte denna. Foto: Sara Strandlund
Offret överfölls i en biosalong, dock inte denna. Foto: Sara Strandlund

Fick arm uppkörd i ändan under biobesök

Publicerad

Plötsligt kände den 25-årige mannen hur en arm stacks in i anus på honom under biobesöket.

Händelsen inträffade på en biograf i Köpehamn och orsakade svåra skador på offret.

Polisen kunde efteråt gripa en 50-årig man som misstänkt för dådet.

Det var i en speciell miljö det misstänkta övergreppet skedde, en biograf och sexklubb för homosexuella i Köpenhamn.

Men därmed inte sagt att det var fritt fram för besökarna att göra som de önskade.

Den 25-årige mannen har berättat att han uppehöll sig i ett av rummen när han utsattes för den särdeles grymma attacken.

Enligt anklagelsen pressade den 50-årige mannen in sin arm i offrets ändtarm, trots att den 25-årige mannen förtvivlat skrek flera gånger att han skulle sluta.

Svävade i livsfara

Polisen har efteråt bedömt att den 25-årige mannen svävade i livsfara. Mannen ådrog sig allvarliga skador och fördes i ambulans till sjukhus, där han senare opererades flera gånger.

Den 25-årige mannen uppges ha blivit stomiopererad som en följd av attacken.

Den 50-årige mannen har nekat till brott, men häktades ändå vid en domstol i Köpenhamn under tisdagen. Händelsen har rubricerats som grov våldtäkt.

Eftersom den misstänkte nekar till brott har mannen redan aviserat att han tänker överklaga häktningen till högre instans.

Ägaren: "Kan ske överallt"

Ägaren till sexbiografen säger till BT att han aldrig har varit med om något liknande.

Han berättar också att de flesta av besökarna är stamkunder, men att han aldrig sett varken 25-åringen eller 50-åringen på klubben tidigare.

– Det skulle överraska mig om det är några av våra regelbundna besökare, för vi känner inte igen dessa två män. Så saken har inget med oss att göra. Den här typen av våldsamt sex kan ske var som helst, på en bakgård, på en toalett eller i en tågkupé. Det är inget vi kan stoppa, säger ägaren till den danska tidningen.

Ägaren blev själv uppmärksammad på det brutala övergreppet i söndags när han blev kontaktad av polisen.

– De två männen befann sig i rummet precis bredvid omklädningsrummet där det var massor med folk vid det här tillfället. Men ingen har hört något osedvanligt. Därför frågar jag mig varför den här unge mannen inte bankade på väggen, säger ägaren till BT.

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag