Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fembarnspappa mördad - polisen söker BMW

BILEN VAR EN FÄLLA. Däcken på bilen var punkterade och när bärgningen skulle genomföras dör mördaren upp och sköt ihjäl fembarnspappan och skottskadade en tvåbarnspappa.Foto: Stefan Lindblom/Hbg-Bild

EKEBY. De båda kompisarna hade gått ut på parkeringsplatsen för att fixa med bilen.

Då dök mördaren upp och sköt kallblodigt ihjäl den 53-årige fembarnspappan från nära håll. En 41-årig tvåbarnspappa skottskadades allvarligt, men inte livshotande.

– Vi är i chocktillstånd och förstår inte varför någon ville döda barnens pappa, säger en kvinna som stod 53-åringen nära.

På torsdagen var fortfarande ingen gripen för mordet.

Klockan var elva i går förmiddag. De båda kompisarna, 41 respektive 53 år, hade träffats på Bjerrings väg i Ekeby utanför Helsingborg för att ombesörja att 41-åringens Volvo V70 kom till verkstad.

Anledningen var att 41-åringens bil kvällen innan fått båda bakdäcken sönderskurna. En bärgningsbil fanns på plats för att vinscha upp bilen på flaket.

Då ska en maskerad gärningsmän plötsligt ha smugit upp på parkeringsplatsen till flerfamiljshuset. Inför ögonen på den chockade bärgaren avlossades flera skott mot kompisarna.

Den 53-årige fembarnspappan dödades omedelbart av flera skott i bröstet. Den 41-årige tvåbarnspappan försökte undkomma men träffades i vänster underarm och i foten. Mannen hittades i en trappuppgång med lindriga skottskador.

Den 41-årige tvåbarnspappan hördes av polisen helt kort i går kväll. Vad förhöret gav lämnas inte ut.

Polisen har redan fått in flera tips från allmänheten men vill ha fler. På torsdagen fortsatte därför polisens arbete på plats i Ekeby, bland annat genomfördes ytterligare dörrknackningar i området.

- Men ingen är ännu gripen, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson vid Helsingborgspolisen

Misstänker fälla

Flera släktingar tror att dådet var planerat och att däcksabotaget kvällen innan varit en fälla för att locka fram offren.

Uppgifter till Kvällsposten talar också om att mördaren av misstag valde fel offer - att det egentligen var 41-åringen som mördaren var ute efter.

– Vi har inget motiv just nu, säger Torsten Persson, inre polisbefäl vid polisen i Helsingborg. I många fall brukar det vara dåliga affärer som ligger bakom. Men i det här fallet var båda männen i stort sett okända för oss.

Flera av grannarna chockades av händelsen. Sven Lundgren bor i lägenheten närmast mordplatsen. Han satt i köket och läste en bok men hörde ingenting.

– Man fattar inte att det händer mitt i ett bostadsområde mitt på dagen. Risken att bli iakttagen är ju hur stor som helst, säger han.

Grannarna har bara gott att säga om den skadade tvåbarnspappan.

– Vi brukade heja på gården och växlade alltid några ord. Där fanns inget konstigt med honom, säger Sven Lundgren.

Även den mördade fembarnspappan beskrivs av sina grannar som en person som levt ett normalt familjeliv.

Stort polispådrag

Inre polisbefäl Torsten Persson bekräftar vittnesuppgifterna om en maskerad man i mörkblå kläder som setts springa längs Bjerrings väg efter dådet. Personen ska ha flytt in bland villorna i samhället.

– Det är otäckt när våldet kommer så nära, säger Patrik Gustavsson, som alltid brukar rasta hunden i det aktuella området.

Ett mycket stort antal poliser kopplades in i jakten på mördaren. Polispatruller, polishelikopter, tekniker och utredare skickades till platsen. Även Skånepolisens piketstyrka deltog i arbetet.