Pojken i femårsåldern fördes med ambulans till sjukhus efter drunkningstillbudet på Brottet i Halmstad. Han uppges vara fysiskt oskadd. Foto: NIKLAS HENRIKCZON
Pojken i femårsåldern fördes med ambulans till sjukhus efter drunkningstillbudet på Brottet i Halmstad. Han uppges vara fysiskt oskadd. Foto: NIKLAS HENRIKCZON

Femåring hittades under vattnet på utomhusbad

Publicerad

En liten pojke räddades på fredagen efter ett drunkningsdrama i Halmstad.

Pojken var medvetslös när han upptäcktes under vattnet men efter en stund fick han tillbaka medvetandet.

Han fördes därefter till sjukhus för vård och observation, skriver SVT Nyheter Halland.

Dramat inträffade på eftermiddagen vid utomhusbadet Brottet i Halmstad. Någon av de som var på plats vid bassängerna upptäckte pojken under vattnet.

Enligt enhetschefen för bad i Halmstad kommun, Izabela Topalovic, var det besökare vid anläggningen som upptäckte pojken och snabbt slog larm till badvärdar.

– Inom en minut var de på plats tillsammans med sjukvårdskunniga besökare och pojken var vid medvetande efter en kort stund, säger hon till SVT Nyheter Halland.

Samtidigt som pojken räddades upp ur vattnet larmades SOS och en ambulans skickades omedelbart till platsen.

Fysiskt oskadd

Därefter fördes pojken till regionsjukhuset i Halmstad. Han uppges vara fysiskt oskadd men är kvar på sjukhuset för observation.

Enligt Izabela Topalovic var han ledsen efter dramat.

– Det ser vi som ett gott tecken, att han kunde visa det.

Badvärdarna som arbetar på Brottet har inte till uppgift att se efter besökarna. Enligt ett politiskt beslut i kommunen är Brottet en öppen anläggning som är gratis att besöka, som vilken strand som helst.

Ändå är all personal utbildad i hjärt-lungräddning, enligt Izabela Topalovic. som vill ge personalen en eloge.

– Deras insats i dag var heroisk, säger hon till SVT Nyheter Halland.

Efter det inträffade togs personalen som var med ur tjänst och erbjöds krishjälp. 

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag