Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fem män sparkade ner 87-årig kvinna

Den brutala misshandeln av den 87-åriga skedde den 12 november runt 18-tiden vid korsningen Möllegränden och Södra Strandgatan i Helsingborg.
Foto: STEFAN LINDBLOM

HELSINGBORG. Den 87-åriga kvinnan sa åt fem unga män som sparkade på en liten hund som stod bunden.

Då fick hon ett knytnävsslag i ansiktet och föll handlöst i marken - sedan överöste männen henne med sparkar, skriver hd.se.

– De sparkade på mig när jag låg ned. Fruktansvärt. Jag trodde att de skulle bryta mina ben, för de tog benen åt sidan och så sparkade de, säger kvinnan till Sveriges Radio P4 Extra.

Den brutala misshandeln av den 87-åriga kvinnan skedde den 12 november runt 18-tiden vid korsningen Mullegränden och Södra Strandgatan i Helsingborg.

– Jag gick in i en liten affär inte långt ifrån där jag bor för att köpa kaffe. Och då jag gick ut så hörde jag något ylande, precis som ett litet barn som gråter, och så ser jag några karlar som står en liten bit ifrån mig, berättar kvinnan för Sveriges Radio P4 Extra.

– Så står de och slår på en liten hund. Så sa jag bara till dem "att ni inte skäms, detta är ju hemskt att ni slår på ett litet djur". Då slår han till mig på höger sida av huvudet och jag trillar ned.

Trodde de skulle bryta benen

Kvinnan berättar sedan att killarna börjar sparka på henne medan hon ligger på marken.

– Fruktansvärt. Jag trodde att de skulle bryta mina ben, för de tog benen åt sidan och så sparkade de.

Enligt Nils-Erik Svensson, inre befäl i Helsingborg, bor kvinnan i närheten av platsen för misshandeln och lyckades ta sig hem på egen hand.

- Där blev hon liggande i flera dagar, med kraftiga blödningar från underlivet, tills hennes barnbarn kom på besök och tog kontakt med oss. Hon har helt enkelt blivit så rädd att hon inte vågat kontakta polisen, säger Nils-Erik Svensson till hd.se.

Flera personer ska ha passerat förbi kvinnan när hon låg på marken, men ingen hjälpte henne.

– Jag kräktes två gånger på vägen hem. Jag mötte ingen, gudskelov. Så gick jag in och la mig, och ringde min son, sa som det var. Så ringde de och anmälde det för polisen någong dag efteråt, berättar kvinnan för P4 Extra.

Totalt fem personer

Hon uppger till polisen att det var totalt fem personer varav fyra av dem var delaktiga i misshandeln. De ska ha varit i 17-, 18-årsåldern, runt 170 centimeter långa. Hon ska även ha hört att en av männen talade danska. Vad de andra männen talade för språk vet inte kvinnan, bara att hon inte kände igen det.

Den 87-åriga kvinnan är rädd för att männen ska ha känt igen henne, och hon är rädd för att de ska komma tillbaka.

– Jag går ut, jag tänkte gå ut i dag och bara köpa ett bröd, men jag vågar aldrig mer gå ut efter klockan fyra eller när det är mörkt. Jag vet inte om dessa hemska människor känner igen mig, för de är ju så förbannade för att jag la mig i med det här med hunden. Jag ska stanna inne nu, och jag får hjälp av mina snälla barnbarn, säger hon till P4 Extra.

I nuläget har polisen inte mycket att gå på, men de vädjar till allmänheten om att få in tips.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!