Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fem män gripna för stöld – vittne larmade polisen

Natten mot onsdag ser en privatperson fem unga män bära ner flera tv-apparater i en källare.

Vittnet misstänker att det rör sig om stöldgods – och larmar polisen.

– Polisen kunde gripa fem unga män på platsen och de är alla misstänkta för stöld, säger Kim Hild, presstalesperson på polisen.

Vid klockan 02.50, natten mot onsdag, tittar en privatperson ut genom fönstret och får syn på fem unga män som bär ner tv-apparater i en källare till ett hus på Guldsmedsgatan i Helsingborg. Männens beteende gör personen misstänksam och polisen larmas till platsen.

– Männen täcker över tv-apparaterna och beter sig på ett sätt som gör att vittnet misstänker att det inte var helt hundra och larmar polisen, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral i region syd.

Polisen kommer till platsen strax efter klockan tre. De kan gripa fem män, alla födda mellan år 1992 och 2002.

Misstänks för stöld

Männen är nu misstänkta för stöld eftersom polisen inte tror att tv-apparaterna kommit dit på laglig väg och att det handlar om stöldgods. I källarförrådet ska det även funnits en del kläder som polisen misstänker är stulna.

– Även om personen som larmade inte bevittnade själva stölden bedömer patrullen att tv-apparaterna är stulna. Däremot vet vi inte varifrån de är stulna, säger Kim Hild.