Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem kattungar hittade
i plastpåse - räddades

Den blinde hankatten Lennart på katthemmet i Oskarshamn fick agera fosterpappa åt de fem små katterna.Foto: Linn Olsson

Fem kattungar hittades av en kvinna på en rastplats i Högsby kommun. Kattungarna hade legat instängda i en svart plastpåse som legat i solen trots det var alla vid liv. De fördes till ett katthem i Oskarshamn.

– Det var polisen kom hit med kattungarna. Alla var vid liv men en av kattungarna var lite slö. Min kollega Kerstin Rosén tog hand om de direkt och gav dem mjölk. Som tur är brukar sådant här inte hända alltför ofta, säger Linn Olsson som jobbar som djurskötare på katthemmet i Oskarshamn.

Hörde pipande

Det var i söndags som en kvinna vid rastplats Kyrkstenarna i Högsby kommun fick syn på den svarta plastpåsen. Den rörde på sig och det kom pipande ljud ifrån den. Kvinnan öppnade påsen och såg då fem små kattungar. Polis tillkallades och kattungarna fördes till katthemmet i Oskarshamn. Där blev den blinde hankatten Lennart fosterpappa åt de fem små katterna och började genast ta hand om dem och slicka dem rena.

– Lennart är en bra fosterpappa men det allra bästa för dem är en fostermamma som även kan ge mjölk. Vi har nu gått ut på Facebook och sökt fostermammor. En person har redan hört av sig och tre av kattungarna ska i dag hämtas för att testa att bo hos en fostermamma, säger Linn Olsson.

Ingen misstänkt

– Handlingen rubriceras som djurplågeri, men tack och lov den här typen av brott inte särskilt vanligt. För tillfället har vi ingen misstänkt men har någon sett något så får de gärna höra av sig till oss, säger Lina Isaksson Funke, informationsansvarig hos polisen i Kalmar län.