Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem bilar förstörda i ny garagebrand

Fem bilar förstördes och många fler blev sot- och rökskadade vid den andra garagebranden i Rosengård på två dagar.Foto: MIKAEL NILSSON

Fem bilar förstördes när det sent på lördagskvällen brann i ytterligare ett underjordiskt garage på Rosengård i Malmö.

– Vi har rätt mycket resurser på plats, säger Calle Persson vid ledningscentralen för polisen i region syd.

Garaget är inte samma som brann på långfredagen – men adressen är även denna gång von Lingens väg.

Vid långfredagens misstänkt anlagda brand i ett underjordiskt garage på von Lingens väg förstördes 17 bilar och över hundra sotskadades.

Lördagskvällens larm kom in till polisen klockan 21.50. Den omfattande rökutvecklingen tvingade polisen att stänga av von Lingens väg.

– Det började brinna tio minuter senare i kväll än  går, säger Mattias Sköld, inre befäl vid Räddningstjänsten syd.

– Och i kväll var det även lättare att få branden under kontroll. Vi gick rakt på den när vi öppnade porten för att gå in.

Rökutvecklingen var kraftig

Rökutvecklingen var kraftig genom de sju rökluckorna på garagets tak men branden i garaget var under kontroll efter en halvtimmes tid.

Räddningstjänsten räknar dock med att behöva stanna kvar till framåt midnatt för att släcka den helt.

– Fem bilar har brunnit helt och är förstörda, säger Mattias Sköld.

– Hur många bilar som fått strålskador av hettan vet jag inte, men samtliga bilar lär vara sot- och rökskadade.

Förra branden misstänkt anlagd

Enligt Calle Persson vid polisens ledningscentral finns det ännu ingen bevisning som kopplar ihop de båda bränderna på von Lingens väg.

– Även om det är kanske ändå för mycket att tro att det är slumpen när två så lika bränder uppstår så nära varandra, säger han.

– Men om de kommer att kopplas ihop utredningsmässigt kan jag ännu inte säga. Att någon väljer att sätta eld på bilar i ett garage i stället för utomhus kan ju bero på att det är lättare att jobba ostört i garaget.

Enligt uppgift ska båda de drabbade garagen vara försedda med övervakningskameror vid infarterna. Polisen vill inte kommentera den uppgiften.