Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem anmälda våldtäkter på Roskildefestivalen

Festivalen pågår mellan 24 juni och 1 juli.
Foto: DANSKA POLISEN
Roskildefestivalen är norra Europas största musikfestival. Under festivaldagarna räknar man med sammanlagt 130 000 besökare.
Foto: PJP PHOTOS/REX/SHUTTERSTOCK

Fem våldtäkter har hittills anmälts på Roskildefestivalen, som pågår till i morgon.

Det är lika många som under hela förra årets festival.

– Vi hoppas naturligtvis att vi slipper fler, säger en talesperson för Mitt- och Västjyllandspolisen i ett pressmeddelande.

Roskildefestivalen är norra Europas största musikfestival. Under festivaldagarna räknar man med sammanlagt 130 000 besökare. 

Fram till fredagseftermiddagen hade fem våldtäkter anmälts under årets festival, enligt polisens pressmeddelande.

– Det motsvarar samma antal som under hela Roskildefestivalen 2016, säger polisen i pressmeddelandet.

Två misstänkta för en våldtäkt

I måndags anmälde en 18-årig kvinna att hon blivit våldtagen, skriver Politiken. Polisen har två misstänkta, men ingen är gripen. 

Sent i tisdags kväll fann polisen en 28-årig kvinna vid en container. Enligt Politiken berättade kvinnan att två män försökt dra in henne i ett tält men att hon lyckats fly i väg. Under tisdagen anmälde även en 17-årig kvinna att hon blivit våldtagen i ett tält och fördes för undersökning till Center for Voldtægtsofre, enligt Politiken.

Totalt sett färre gripanden

Med ett större polispådrag har årets festival annars haft färre polisanmälningar än i fjol. Vid 14-tiden på fredagen hade polisen gjort 36 gripanden under festivalen, att jämföra med 81 under hela förra årets festival, rapporterar TV2.

– Polisen är mycket tillfreds över att det verkar som om antalet stölder på årets festival är väsentligt lägre än tidigare år. Trenden är tydlig: Det är färre fall, säger polisen i pressmeddelandet.

Festivalen pågår mellan 24 juni och 1 juli.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!