Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fem anmälda våldtäkter på Roskildefestivalen

Festivalen pågår mellan 24 juni och 1 juli. Foto: DANSKA POLISEN
Roskildefestivalen är norra Europas största musikfestival. Under festivaldagarna räknar man med sammanlagt 130 000 besökare. Foto: PJP PHOTOS/REX/SHUTTERSTOCK

Fem våldtäkter har hittills anmälts på Roskildefestivalen, som pågår till i morgon.

Det är lika många som under hela förra årets festival.

– Vi hoppas naturligtvis att vi slipper fler, säger en talesperson för Mitt- och Västjyllandspolisen i ett pressmeddelande.

Roskildefestivalen är norra Europas största musikfestival. Under festivaldagarna räknar man med sammanlagt 130 000 besökare. 

Fram till fredagseftermiddagen hade fem våldtäkter anmälts under årets festival, enligt polisens pressmeddelande.

– Det motsvarar samma antal som under hela Roskildefestivalen 2016, säger polisen i pressmeddelandet.

Två misstänkta för en våldtäkt

I måndags anmälde en 18-årig kvinna att hon blivit våldtagen, skriver Politiken. Polisen har två misstänkta, men ingen är gripen. 

Sent i tisdags kväll fann polisen en 28-årig kvinna vid en container. Enligt Politiken berättade kvinnan att två män försökt dra in henne i ett tält men att hon lyckats fly i väg. Under tisdagen anmälde även en 17-årig kvinna att hon blivit våldtagen i ett tält och fördes för undersökning till Center for Voldtægtsofre, enligt Politiken.

Totalt sett färre gripanden

Med ett större polispådrag har årets festival annars haft färre polisanmälningar än i fjol. Vid 14-tiden på fredagen hade polisen gjort 36 gripanden under festivalen, att jämföra med 81 under hela förra årets festival, rapporterar TV2.

– Polisen är mycket tillfreds över att det verkar som om antalet stölder på årets festival är väsentligt lägre än tidigare år. Trenden är tydlig: Det är färre fall, säger polisen i pressmeddelandet.

Festivalen pågår mellan 24 juni och 1 juli.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!