Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem äldre smittades – trots full vaccinering

Fem äldre har smittats efter vaccineringen på ett äldreboende i Klågerup. Arkivbild.
Foto: TOMMY HOLL / IBL
Av flera hundratusen personer i Sverige som fått två vaccindoser har runt 200 personer hittills blivit sjuka i covid-19.
Foto: JOHAN NILSSON / TT NYHETSBYRÅN

Enligt Folkhälsomyndigheten har endast 0,06 procent av de som fått två doser vaccin smittats med covid-19 mer än två veckor efter vaccineringen.

Samtidigt har fem boende smittats på Solgårdens äldreboende i Klågerup trots att de är fullvaccinerade, enligt Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Av flera hundratusen personer i Sverige som fått två vaccindoser har runt 200 personer hittills blivit sjuka i covid-19, två veckor efter den andra dosen. Detta enligt en sammanställning av Folkhälsomyndigheten – och inget vaccin ger 100 procents skydd mot viruset.

Äldreboendet Solgården i Klågerup har nu drabbats av ett mindre utbrott trots att de boende är fullvaccinerade, rapporterar P4 Malmöhus. På onsdagen att fem boende och två personal har insjuknat, varav den första boende en vecka innan påsk. 

– Jag känner mig förtvivlad. Detta var inget man trodde skulle komma nu, när man kommit långt med vaccinationer. Man tänker att vi skulle rida ut vågen i stället för att få in smittan, säger Camilla Gren, enhetschef på Solgården, till kanalen. 

Enligt P4 Malmöhus har några av de boende fått läkarvård. 

Kvällsposten har sökt Camilla Gren, enhetschef på Solgården. 

FLER NYHETER: Skåne om vaccinläget: ”Helt enligt plan”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!