Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Felsttavad annonss en månsterhit på facebok

Landstinget i Kalmar sökte ett par verksamhetschefer med en felstavad annons. Foto: Karl Nilsson

Landstinget i Kalmar sökte ett par verksamhetschefer genom en annons i facktidningen Dagens Medicin.

Men annonsen blev så felstavad att den blev en monsterhit på facebook.

– Annonsmanuset lämnades helt prickfritt. Felet ligger inte hos oss, säger Rolf Asmundsson, pressekreterare vid landstinget i Kalmar län.

Det var när länssjukhuset i Kalmar bestämde sig för att söka efter två nya verksamhetschefer för spännande nyckelpositioner som allt gick fel.

Texten på originalmanuskriptet som lämnades till facktidningen Dagens Medicin var enligt Rolf Asmundsson helt felfri. Det var också annonsen i pappersutgåvan.

Men när annonsen sedan för hand skrevs över för publicering i den digitala versionen på nätet var tryckfels-Nisse framme vid flera tillfällen.

Så här stod det:

"Länssjukhuset i Kalmar erbjuder spännande nyckelpositioner som verksmahetschef vid två av våra kliniker.

Länsskukhuset i Kalmar har ett 20-tal olika specialiteter. 358 vårdplatser och 2200 anställda. Vi har ett lyckosamt divit aretet med god vård och gott bemötande.

Nationellt är vårt kvlitetsarbete uppmärksammat vilket visar sig med tiopplaceringar i olika mätningar."

En reporter på Barometern var först med att uppmärksamma felskrivningen på facebook. Sedan rullade lavinen i gång med våldsamma krafter.

Fick brevlådan full

Rolf Asmundsson på landstinget var en av dem som fick sin digitala brevlåda fullproppad med lustiga kommentarer över den tokiga annonsen.

– Vi tog omedelbart kontakt med tidningen så felen kunde rättas till så fort som möjligt. Felet låg absolut inte hos oss, annonsmanuset lämnades utan ett kommatecken till stavfel, det kan jag garantera.

Enligt honom ska felet i stället ha uppstått när någon på branschtidningen för hand skrivit in annonsen i den digitala utgåvan.

– Vi har inte fått någon vidare förklaring till händelsen. Jag kan hålla med om att det såg väldigt konstigt ut, säger Rolf Asmundsson.

Men man kan väl bara skratta åt det?

– Jo, förstås, men stavfel ser alltid illa ut oavsett var eller hur de publiceras.

Innebär det att folk inte söker de aktuella tjänsterna?

– Nej, det hoppas vi inte. De som är intresserade kollar nog upp en extra gång och många vet att Kalmar har gott renommé och ligger i framkant med mycket inom vården.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!