Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fastställda straff för "dejtingligan" i Malmö

MALMÖ. Offren sövdes med medicinblandningar och under tiden männen låg utslagna länsades deras hem.

I Malmö tingsrätt dömdes två män och två kvinnor till fängelse för bland annat rån.

Under fredagen föll domen i hovrätten mot "dejtingligan". Hovrätten håller fast vid tingsrättens dom.

Ligan tog kontakt med sina offer via dejtingsajten Badoo och stämde sedan träff med dem i deras hem. Efter att ha spetsat offrens kaffe med narkotikaklassade preparat stal de männens värdesaker.

Det första rånet skedde i Värnamo den 30 maj 2012. Därefter ska ligan ha slagit till i bland annat Karlshamn, Sölvesborg, Kalmar och Halmstad innan de greps på väg till en man i Vinslöv den 22 december i fjol.

I Malmö tingsrätt dömdes de två kvinnorna, 28 och 33 år, till sju års fängelse. Deras manliga medhjälpare fick sex och ett halvt års fängelse.

Skyller ifrån sig

De två männen har båda yrkat på straffsänkning i hovrätten. I förhör har de påstått om att de var helt ovetande om vad kvinnorna sysslade med. Deras uppgift ska enbart ha varit att skjutsa kvinnorna till och från bostäderna. Men ett antal sms-konversationer och faktumet att de delat på stöldgodset, anser hovrätten styrker deras uppsåt.

Klockan 11 på fredagen föll domen i hovrätten över Skåne och Blekinge. Hovrätten fastställer tingsrättens domslut med några mindre justeringar. Bland annat dömer hovrätten de två männen som medhjälpare i stället för gärningsmän, men straffets längd inte påverkas.

Förutom fängelse döms de fyra till livstids utvisning.