Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fastighetsbolaget lockar med Malmöhus som det inte äger

Katrinelund center i Malmö.
Foto: Google maps

Ett fastighetsbolag som just nu säljer aktier till ett värde av omkring 600 miljoner kronor påstår sig äga Katrinelund center i Malmö, men det stämmer inte enligt Sydsvenskan.

Dessutom visar bilden som sägs föreställa Katrinelund i själva verket byggnader i Köpenhamn.

Fastighetsbolaget gick för två månader sedan ut med erbjudandet att knappt tre miljoner aktier är till salu för ungefär 200 kronor styck.

Men den tyska finansinspektionen varnade nyligen för investeringserbjudandet eftersom fastighetsbolaget marknadsförde aktier utan godkänt investeringsprospekt vilket strider mot landets regler.

Fastighetsbolaget listar ett ental fastigheter man hävdar att man äger runtom i Sverige dels på sajten där erbjudandet finns, dels på bolagets huvudsajt. Men det stämmer enligt tidningen inte att bolaget äger dessa fastigheter som ska locka aktieköpare. En av fastigheterna är köpcentrumet Katrinelund center i Malmö som i december såldes till bolaget Caprate.

Bilden föreställer inte Katrinelund center

Bilden som sägs visa Katrinelund center i Malmö föreställer i själva verket hus som byggdes för att bli Nordeas huvudkontor i Köpenhamn.

Ett annat exempel är att en bild från Stockholm används för att illustrera hyresfastigheter i Kristinehamn.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!