Får skyddat boende efter bromisshandel

Foto: Ulf Ryd

Yusupha Sallah och hans 18 månader gamle son överfölls på en bro på Kroksbäck i Malmö i söndags kväll.

Efter uppståndelsen i medierna har polisen nu fattat beslut om att flytta familjen till ett skyddat boende.

– Det finns en hotbild mot målsägande, säger Linda Pleym, informatör vid Malmöpolisen.

Det var under söndagskvällen som Yusupha Sallah övermannades  på en gångbro på Kroksbäck i Malmö. Han var på väg till en lekpark tillsammans med sin son när ett gäng gick till attack.

Gänget kallade honom "din svarte jävel" och hotade att kasta honom och sonen över broräcket. Med sparkar och slag misshandlade de honom svårt och innan överfallet var över försökte gärningsmännen tippa Yusupha över kanten på bron – men skrämdes av polissirener.

Händelsen har fått stor uppmärksamhet i medierna. Yusupha Sallah har själv berättat om överfallet för Kvällsposten.

Men efter uppståndelsen väljer nu polisen att flytta familjen till ett skyddat boende. Enligt utredarna finns det en hotbild mot målsägande.

– Det görs för att familjen ska få det lugnare och kunna känna sig tryggare, säger Thomas Bull, chef för hatbrottsgruppen vid Skånepolisen, till P4 Malmöhus.

Ännu har polisen varken någon misstänkt eller gripen i ärendet. Utredningen fortsätter, men polisens förhoppningar om en stor mängd vittesuppgifter har inte alls gett det resultat som man hade hoppats på.

– Vi hade fått uppgifter om att det fanns väldigt mycket folk på platsen, men det är inte så många som har hört av sig. Men vi jobbar vidare för fullt, säger Linda Pleym.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!