Familjen Broddéne klarade sig undan flodvågen i Thailand. När de kom hem till Malmö fick de hjälp med att bearbeta sina svåra minnesbilder. De läste i Kvällsposten att de kunde få gratis krismassage och känner sig nu mycket nöjda.
Familjen Broddéne klarade sig undan flodvågen i Thailand. När de kom hem till Malmö fick de hjälp med att bearbeta sina svåra minnesbilder. De läste i Kvällsposten att de kunde få gratis krismassage och känner sig nu mycket nöjda.

Får massage mot chocken

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Massage mot mardrömmar.
Familjen Broddéne från Malmö fick handgriplig hjälp mot chocken efter flodvågen.
Hoppas att alla kan få uppleva detta, säger familjen.
Ellinor Nilsson ger Staffan Broddéne ansiktsmassage.
När flodvågen kom var familjen och badade i hotellpoolen på en udde i Koh Lanta. – Det var hav åt alla håll. När vi såg efter någonstans att gömma oss, fanns det inget, säger mamma Maria. Alla sprang mot hotellet och lyckades få tag i stolpar att hålla sig i. Vattnet kastade dem fram och tillbaka med full kraft, men eftersom hotellet låg relativt högt nådde vattnet dem aldrig högre än till midjan. De såg människor flyta förbi.

Ropade efter dottern

Tillsammans med andra hotellgäster flydde de upp till en kulle då allt lugnat sig lite. Där övernattade ett hundratal personer på marken. – Det gick inte att sova, för människor grät, många hade ont, säger Mikaela. 17. – Kommer ni ihåg den engelska kvinnan som ropade efter sin dotter hela natten? Henne hör jag fortfarande när jag ska sova, säger Tobias, 19. – Samtidigt var man uppfylld av intensiv lycka över att vi levde, säger mamma Maria. Familjen Broddéne kom hem i tisdags, hjälpta av tyska myndigheter, och mycket tack vare att pappa Staffan lyckats få med deras pass. Någon svensk myndighetsperson såg de aldrig till. Hemkomna ringde de själva Malmöpolisen.

Kompis alldeles ensam

Nu gäller det att leva med det som skett. Familjen har haft tur, men plågas av minnesbilderna. – Hur jag står där och klamrar mig fast. Det ser jag hela tiden framför mig, säger Tobias. – Och vår kompis som står hundra meter bort vid ett träd, och är alldeles ensam, säger Mikaela. När familjen läste i Kvällsposten att KMH-skolan i Malmö erbjuder flodvågens offer gratis krismassage, blev de genast intresserade. I går fick de sin behandling. Efteråt är de avslappnade, nästan som nyvakna. Det ser ut som nya människor, säger terapeuterna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag