Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Får massage mot chocken

Familjen Broddéne klarade sig undan flodvågen i Thailand. När de kom hem till Malmö fick de hjälp med att bearbeta sina svåra minnesbilder. De läste i Kvällsposten att de kunde få gratis krismassage och känner sig nu mycket nöjda.
MALMÖ. Massage mot mardrömmar.
Familjen Broddéne från Malmö fick handgriplig hjälp mot chocken efter flodvågen.
Hoppas att alla kan få uppleva detta, säger familjen.
Ellinor Nilsson ger Staffan Broddéne ansiktsmassage.
När flodvågen kom var familjen och badade i hotellpoolen på en udde i Koh Lanta. – Det var hav åt alla håll. När vi såg efter någonstans att gömma oss, fanns det inget, säger mamma Maria. Alla sprang mot hotellet och lyckades få tag i stolpar att hålla sig i. Vattnet kastade dem fram och tillbaka med full kraft, men eftersom hotellet låg relativt högt nådde vattnet dem aldrig högre än till midjan. De såg människor flyta förbi.

Ropade efter dottern

Tillsammans med andra hotellgäster flydde de upp till en kulle då allt lugnat sig lite. Där övernattade ett hundratal personer på marken. – Det gick inte att sova, för människor grät, många hade ont, säger Mikaela. 17. – Kommer ni ihåg den engelska kvinnan som ropade efter sin dotter hela natten? Henne hör jag fortfarande när jag ska sova, säger Tobias, 19. – Samtidigt var man uppfylld av intensiv lycka över att vi levde, säger mamma Maria. Familjen Broddéne kom hem i tisdags, hjälpta av tyska myndigheter, och mycket tack vare att pappa Staffan lyckats få med deras pass. Någon svensk myndighetsperson såg de aldrig till. Hemkomna ringde de själva Malmöpolisen.

Kompis alldeles ensam

Nu gäller det att leva med det som skett. Familjen har haft tur, men plågas av minnesbilderna. – Hur jag står där och klamrar mig fast. Det ser jag hela tiden framför mig, säger Tobias. – Och vår kompis som står hundra meter bort vid ett träd, och är alldeles ensam, säger Mikaela. När familjen läste i Kvällsposten att KMH-skolan i Malmö erbjuder flodvågens offer gratis krismassage, blev de genast intresserade. I går fick de sin behandling. Efteråt är de avslappnade, nästan som nyvakna. Det ser ut som nya människor, säger terapeuterna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!