Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fängelse för man som gav tiggare surfplatta

Videobanden från övervakningen utanför livsmedelsbutiken avslöjar småbarnspappan. Här syns han, tillsammans med sitt barn i ena handen och en vit Ipad i den andra, gå mot en tiggare vid entrén. I förhör med polisen erkände också 34-åringen att han stulit surfplattan.

Den pappa som stal en surfplatta från sitt barns förskola, gav plattan till en tiggande kvinna i Sjöbo och sedan anmälde kvinnan för stöld döms till fängelse.

Mannen döms för stöld och falsk tillgivelse till fyra månaders fängelse, rapporterar Sydsvenskan.

Den 34-årige mannen ska ha stulit plattan från sitt barns förskola och sedan ha dumpat plattan i knät på den tiggande kvinnan. Han kontaktade sedan polisen och anmälde kvinnan för stöld. Genom övervakningsbilder och mannens samtal till polisen kunde historien nystas upp.

Drabbades av ångest

Mannen nekade till en början och hävdade att han gett plattan till den tiggande kvinnan för att han drabbats av ångest efter att ha stulit plattan. Han ska genom detta hyst förhoppning om att föremålet på något sätt skulle komma tillbaka till förskolan. Tidigare har mannens advokat avfärdat det hela som "en idiotgrej" avfärdat det hela som "en idiotgrej".

Händelsen inträffade den 14 augusti i år.

Mannen ska ha erkänt brottet och enligt Sydsvenskan anser tingsrätten att omständigheterna är försvårande då mannen utnyttjat den tiggande kvinnans utsatta position.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!