Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fängelse för man som gav tiggare surfplatta

Videobanden från övervakningen utanför livsmedelsbutiken avslöjar småbarnspappan. Här syns han, tillsammans med sitt barn i ena handen och en vit Ipad i den andra, gå mot en tiggare vid entrén. I förhör med polisen erkände också 34-åringen att han stulit surfplattan.

Den pappa som stal en surfplatta från sitt barns förskola, gav plattan till en tiggande kvinna i Sjöbo och sedan anmälde kvinnan för stöld döms till fängelse.

Mannen döms för stöld och falsk tillgivelse till fyra månaders fängelse, rapporterar Sydsvenskan.

Den 34-årige mannen ska ha stulit plattan från sitt barns förskola och sedan ha dumpat plattan i knät på den tiggande kvinnan. Han kontaktade sedan polisen och anmälde kvinnan för stöld. Genom övervakningsbilder och mannens samtal till polisen kunde historien nystas upp.

Drabbades av ångest

Mannen nekade till en början och hävdade att han gett plattan till den tiggande kvinnan för att han drabbats av ångest efter att ha stulit plattan. Han ska genom detta hyst förhoppning om att föremålet på något sätt skulle komma tillbaka till förskolan. Tidigare har mannens advokat avfärdat det hela som "en idiotgrej" avfärdat det hela som "en idiotgrej".

Händelsen inträffade den 14 augusti i år.

Mannen ska ha erkänt brottet och enligt Sydsvenskan anser tingsrätten att omständigheterna är försvårande då mannen utnyttjat den tiggande kvinnans utsatta position.