Nya bilder från familjen. Affischen lades ut i veckan och Emilie Mengs efterlevande ber alla att dela, printa och sätta upp den. Foto: PrivatNya bilder från familjen. Affischen lades ut i veckan och Emilie Mengs efterlevande ber alla att dela, printa och sätta upp den. Foto: Privat
Nya bilder från familjen. Affischen lades ut i veckan och Emilie Mengs efterlevande ber alla att dela, printa och sätta upp den. Foto: Privat
I över fem månader var 17-åriga Emilie Meng försvunnen. Spaningarna fick enorm uppmärksamhet. Foto: PRIVATI över fem månader var 17-åriga Emilie Meng försvunnen. Spaningarna fick enorm uppmärksamhet. Foto: PRIVAT
I över fem månader var 17-åriga Emilie Meng försvunnen. Spaningarna fick enorm uppmärksamhet. Foto: PRIVAT
På julafton hittades 17-åringens kropp i ett vattenfyllt gammalt grustag väster om Köpenhamn. Foto: IDA GULDBÆK ARENTSENPå julafton hittades 17-åringens kropp i ett vattenfyllt gammalt grustag väster om Köpenhamn. Foto: IDA GULDBÆK ARENTSEN
På julafton hittades 17-åringens kropp i ett vattenfyllt gammalt grustag väster om Köpenhamn. Foto: IDA GULDBÆK ARENTSEN
På annandagen samlades Emilie Mengs vänner, grannar, skolkamrater och andra boende i Korsør för att hylla hennes minne. Foto: ANDERS OLE OLSEN / SJAELLANDSKE MEDIERPå annandagen samlades Emilie Mengs vänner, grannar, skolkamrater och andra boende i Korsør för att hylla hennes minne. Foto: ANDERS OLE OLSEN / SJAELLANDSKE MEDIER
På annandagen samlades Emilie Mengs vänner, grannar, skolkamrater och andra boende i Korsør för att hylla hennes minne. Foto: ANDERS OLE OLSEN / SJAELLANDSKE MEDIER

Familjens vädjan – nya bilder på Emilie

Publicerad

Ännu tre månader efter att 17-åriga danskan Emilie Meng hittades död har polisen inte gripit mördaren.

Nu lämnar familjen ut fler bilder på dottern och ber om hjälp att sprida dem.

"Mördaren finns fortfarande där ute", står det på en ny affisch.

Emilie försvann spårlöst från järnvägsstationen i danska Korsør den 10 juli 2016 efter en utekväll med kompisar. Hon efterspanades sedan intensivt och med mycket publicitet.

Inte förrän på julafton hittades flickans döda kropp i ett vattenfyllt gammalt grustag i Borup, väster om Köpenhamn – sex mil från den plats där hon senast hade blivit sedd.

Kroppen hade då sannolikt legat väldigt länge i vatten. Den togs om hand för rättsmedicinsk undersökning, men den 19 januari tilläts familjen hålla begravning för dottern.

Inget rättsmedicinskt resultat

Trots att ytterligare två månader har förflutit sedan dess är polisen fortfarande inte klar med den rättsmedicinska och rättskemiska undersökningen, skriver Berlingske Tidende.

– Det säger sig självt att när ett lik har legat så länge innan det hittas tar undersökningen extra lång tid att genomföra. Det kan mycket väl dröja flera veckor till, säger spaningsledaren Søren Ravn-Nielsen till tidningen.

Förhoppningen är att polisen får ett resultat som fastslår både orsak och tidpunkt för dödsfallet. Ingetdera är känt sedan tidigare.

– Vi arbetar intensivt. Är det något fall som förtjänar att klaras upp så är det detta, säger Søren Ravn-Nielsen.

Fortsatt kontroll av teletrafiken

Han säger också att polisen fortsätter det omfattande arbetet med att kartlägga den telefontrafik som registrerats vid masterna i Emilies hemstad Korsør och vid fyndplatsen Borup.

Det arbetet försvåras förstås av att polisen inte vet när kroppen dumpades.

– Vi har tidigare meddelat att vi har påbörjat analys av teletrafiken i området. Det arbetet är ännu inte avslutat. Det här kommer att ta lång tid, säger Søren Ravn-Nielsen till Berlingske Tidende.

Utredarna jämför fallet Emilie med andra ouppklarade spaningsmord för att hitta paralleller. En vit skåpbil som tidigare har varit efterlyst utan att hittas verkar dock inte längre vara något hett spår.

Nya bilder från familjen

Emilie Mengs familj har i veckan lämnat ut fler bilder av sin dotter i samband med en vädjan om nya vittnesmål från folk som kan ha sett eller hört något av värde för utredningen.

De har utformat en affisch som en privatperson lagt ut i Facebook-gruppen "Forsvundne personer", på begäran av de anhöriga.

– Jag har lovat Emilies familj att publicera den här med förhoppning om att ni vill hjälpa till med att dela, printa och sätta upp affischen, skriver personen.

"Mördaren finns fortfarande där ute", står det på affischen.

"Emilies liv tog slut, men vår sorg och saknad upphör aldrig. OBS – den som vet något viktigt ringer polisen på 114."

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag