Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjens trailer stulen – sonens tävling i fara

Familjen Henrysson trailer är försvunnen. "Det här tog verkligen priset eftersom vi verkligen måste ha släpet.", säger Annica Henrysson.Foto: Privat

När familjen Henrysson i blekingska Bjälkatorp kom hem på fredagskvällen upptäckte de att något stulit deras trailer.

Nu är sonens folkracetävling i fara.

– Just nu ser vi ingen ljusning, säger Annica Henrysson till Kvällsposten.

När familjen Henrysson kom hem vid sjutiden på fredagskvällen möttes de av en brottsplats.

Några backspeglar var försvunna, stolen till en av familjens folkracebilar var bortskruvad, bälten var tagna men framför allt hade tjuvarna lagt beslag på familjens trailer.

– Lås och bygel hjälpte uppenbarligen inte, konstaterar Annica Henrysson.

Och för en familj med ett stort motorintresse handlar det om en stor förlust.

– Vi har den ju både när vi kör bilar, hämtar bilar och kör folkrace så vi är allmänt ledsna och uppgivna, säger Annica Henrysson.

Polisanmält

Exakt när under fredagen tjuvarna slagit till har familjen ingen uppfattning om. Att de dessutom bor ganska avskilt med närmaste granne på kilometeravstånd, kan ha köpt tjuvarna extra gott om tid, tänker de.

– Vi har ringt runt till grannarna men ingen har sett någonting. Det skulle vara om någon råkat passera, säger Annica Henrysson.

Redan under fredagen polisanmälde familjen stölden men gick även ut med efterlysningar på Facebook.

– Någon tror sig ha sett det här släpet efter en röd skåpbil på väg mot Tving, men vad vi vet kan den ju lika gärna redan ha lämnat landet. Härifrån är det ju bara två mil till Polenfärjan.

"Väldigt mörkt"

Chansen att familjen faktiskt får återse sin trailer bedömer Annica Henrysson som liten. Samtidigt har stölden gjort att familjen känner sig allmänt otrygga.

– Man sover ju inte om nätterna utan lyssnar bara till bilar som kör förbi och tror att det ska hända igen.

Till helgen var det dessutom meningen att sonen skulle köra en folkracetävlingen, men den är nu hotad. Utan trailer vet Annica Henrysson inte hur de ska få bilen till tävlingen.

– Vi måste ha ett släp annars kommer vi ingenstans, men en trailer är ju inte heller något man bara köper nytt så där. Just nu känns det väldigt mörkt, säger hon.

Om någon tror sig ha sett den stulna trailern uppmanas de att ta kontakt med polisen.