Claes Malmberg, Lasse Kronér och Petra Nielsen i "Familjen Addams" som spelas i Malmö i höst. Foto: Anders Ylander
Claes Malmberg, Lasse Kronér och Petra Nielsen i "Familjen Addams" som spelas i Malmö i höst. Foto: Anders Ylander

"Familjen Addams" kommer till Malmö

Publicerad

Skräckmusikalen "Familjen Addams" kommer till Malmö i höst.

- Det här är musikalen med extra allt, säger Bjärredsbon Claes Malmberg som ingår i ensemblen med Petra Nielsen och Lasse Kronér som gjort succé i Göteborg i höst.

Samtidigt avslöjar komikern att han är klar för nya avsnitt om Leif GW Persson värstingpolis, Evert Bäckström.

Familjen Addams skapades av Charles Addams som en serie i The New Yorker 1933. På 60-talet blev familjen Addams en världsangelägenhet i och med tv-serien med samma namn.

- Jag har tydliga minnen av den under min uppväxt. The thing och de andra karaktärerna. Då tittade man visserligen på allt i tv, även helgmålsringningen.

Musikalen är betydligt färskare med Broadwaypremiär 2010.

- När jag fick möjlighet att se den på Broadway blev jag knockad av hur bra och rolig den var. Det är så välskrivet, musiken så bra och många skratt, säger Malmberg och tillägger:

- Och jag är så glad att det finns privatteatrar som har råd att sätta upp det här för det är inte billigt, ska Gudarna veta.

Skånsk regissör

Musikalen hade Sverigepremiär på Lorensborgsteatern i september. Ett år senare når den Skåne och Malmö, där för övrigt huvudrollsinnehavaren Claes Malmberg bor numera. Även regissören är en skåning, Anders Aldgård.

- Det ska bli oerhört skönt att få sova i sin egen säng efter alla dessa år på hotell, säger Claes och menar det.

Claes Malmberg gör rollen som familjefader Gomez Addams. Petra Nielsen spelar hans älskade Morticia.

- Jag ska inte bara vara skräckinjagande, jag ska även dansa tango med Petra. Det är den stora rysaren, för publiken, säger Claes Malmberg på ett ställe i pressinformationen.

Familjens Onkel Fester är skallig, kritvit i hyn och har fått evigt liv.

- Jag har alltid dragits till den mörka sidan, "Doobidoo" och femteklassarna är bara en täckmantel, säger Lasse Kronér.

Nya avsnitt

Hela ensemblen från Göteborg kommer till Malmö (med undantag för Jessica Zandén som ersätts av Anki Albertsson).

- Det fanns flera teatrar i huvudstaden som var intresserade, men vi tyckte att det kändes bättre att fortsätta i Malmö för att först därefter spela i Stockholm om det fortfarande finns intresse. Det blir lätt så hysteriskt i Stockholm, menar Malmberg.

I vår kommer Claes Malmberg att åter gestalta GW Perssons polis Evert Bäckström.

- Det ser jag fram emot. Läste manus i helgen och det var fantastiskt bra. USA, där han också ska bli tv, i all ära men jag tror att han funkar bäst i Sverige. Och jag vet att GW gillar min Bäckström.

"Familjen Addams" har premiär på Slagthuset i Malmö 27 september. Biljetterna släpps 3 mars.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag