Falsk polis härjade i Karlskrona

Den här bilen utrustade 30-åringen med blåljus och lekte polis i Karlskrona. Vid en husrannsakan hos mannen hittades även pepparspray och en elpistol.
Foto: Polisen

Den 30-årige mannen monterade blåljus på sin bil, gav sig ut i trafiken och lekte polis. 

Han tvingade in en kvinnlig bilist till vägkanten. 

Där stal "polismannen" hennes mobiltelefon - och gav henne ett knytnävsslag i ansiktet.

Det var i januari i år som kvinnan kom körande på Verköleden i Karlskrona. Plötsligt började en bil bakom att blinka på henne med rött och blått ljus. Kvinnan tog för givet att det var polisen och efter att ha blivit omkörd och intvingade till vägkanten stannade hon.


Slog kvinna i ansiktet

 Det var dock ingen riktig polis, bara 30-åringen som monterat blåljus på sin egen bil. Han ska ha gått fram till kvinnan, tagit hennes mobiltelefon - och sedan gett henne ett kraftigt knytnävsslag i ansiktet.

 Vid ett annat tillfälle ska 30-åringen ha gett sig på en man på Östergatan i Karlskrona. Han ska ha knuffat in honom i väggen så hårt att mannen föll till marken. 30-åringen ska sedan ha hotat samme man och ytterligare två män med en fjäderbatong och en elpistol - som han dessutom avfyrade inför dem.


Ville bli ordningsvakt

 När polisen gjorde husrannsakan hemma hos 30-åringen hittade man en fjäderbatong, en elpistol och pepparspray som togs i beslag. Mannen blev även av med sin siren och ljusramp. Enligt Blekinge Läns Tidning gjorde polisen ytterligare fynd hemma hos 30-åringen. Där hittades hölster, svarta handskar – och en ordningsvaktsbricka. Mannen ska nämligen ha haft ambitionen att bli ordningsvakt.

 "Jag hade ansökt om att få bli ordningsvakt. Och förberett mig genom att skicka efter prylar på Internet. Andra har jag hittat på gatan," säger han enligt Blekinge Läns Tidning.

 Nu åtalas 30-åringen misstänkt för misshandel, olaga hot, stöld, vapenbrott och föregivande av allmän ställning.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!