Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Facebookade om sin semester - upptaxeras

Malmöföretagaren hävdade att husbilen köpts in för att användas i tjänsten.

Men Skatteverket hittade Facebookinlägg som mannen skrivit från husbilssemestern – och upptaxerar mannen.

Efter att Skatteverket bland annat påpekat brister i körjournaler och hittat facebookinläggen där företagsledaren skrivit om sin husbilssemester upptaxeras bolaget för den oredovisade förmånen.

Företagaren överklagade beslutet men Förvaltningsrätten i Malmö slår nu fast beslutet och ger myndigheten rätt i sin bedömning.

Husbilsägaren hävdar att bilen inte används privat, utan fungerar som ett mobilt kontor och viloplats för de som arbetar i företaget, som sysslar med fotografering och filmning. Men skatteverket åberopade inläggen på Facebook som bevis för husbilen användes på semestern.

"Lättare att förklara för vännerna"

Mannen förklarar inläggen med att han och hustrun, som också arbetar i företaget, skrev att de var på semester fast de egentligen var på tjänsteresa, för att det var lättare att förklara för vännerna. Han hävdar också att det är lätt att uttrycka sig felaktigt på nätet "då man upplever tjänsteresa med husbilen som semester".

Men de förklaringarna köper inte skatteverket och menar att det inte är troligt att det skulle vara enklare att skriva semester än tjänsteresa.

Inte heller parets argument om att de helst semestrar utomlands, på charter eller kryssningar, förändrar myndighetens inställning.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!