En lada tillhörande Loarps gård får brinna ner helt. Foto: MIKAEL NILSSON
En lada tillhörande Loarps gård får brinna ner helt. Foto: MIKAEL NILSSON

Våldsam brand i fabrik – brann ner till grunden

Publicerad

Det rasar en våldsam brand i en pelletsfabrik på onsdagsmorgonen.

Branden är så kraftig att räddningstjänsten låter byggnaden brinna ner.

– Vi inriktar oss på att begränsa spridningen, säger Emma Nordvall, beslutsfattare i beredskap för räddningstjänsten Nordvästra Skåne.

Strax innan klockan 07.30 på onsdagsmorgonen beslöt räddningstjänsten att låta en del av pelletsfabriken Loarps gård i Svalöv brinna ner helt. 

Den hade då brunnit under lite mer än en timme, räddningstjänsten fick larmet om branden vid 06.27 på onsdagen.

– Vi har cirka fem styrkor på plats och lika många tankbilar, säger Emma Nordvall.

Ladan får brinna ner

Vid 8-tiden säger sig räddningstjänsten fortfarande inte ha full kontroll över branden. Den brinnande ladan som är 20 gånger 50 meter stor, får brinna ner helt.

– Vi inriktar oss på att begränsa spridningen till intilliggande lador och bostadshus, säger Emma Nordvall.

Även polisen kallades till platsen, det är oklart om det föreligger någon brottsmisstanke i samband med händelsen.

Vid 11-tiden på onsdagen avslutade räddningstjänsten sin räddningsinsats.

– Det är avslutat för vår del men nu kommer vi bevaka branden, säger Kenneth Eriksson, jourhavande inre befäl vid räddningstjänsten Nordvästra Skåne.

Räddningstjänsten bedömer därmed att spridningsrisken är under kontroll. Det finns ännu inga uppgifter om hur branden ska ha uppstått.

– När vi kommer fram brinner det fullt ut så det är inte så lätt att veta hur det gått till, säger Kenneth Eriksson.

 

Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag