Efter skilsmässan från Martin Jørgensen har grevinnan Alexandra sålt fritidshuset i Turkiet. Nu är är även lyxvillan – som de två bodde under många år – kommit ut till försäljning. Foto: Stefan LindblomEfter skilsmässan från Martin Jørgensen har grevinnan Alexandra sålt fritidshuset i Turkiet. Nu är är även lyxvillan – som de två bodde under många år – kommit ut till försäljning. Foto: Stefan Lindblom
Efter skilsmässan från Martin Jørgensen har grevinnan Alexandra sålt fritidshuset i Turkiet. Nu är är även lyxvillan – som de två bodde under många år – kommit ut till försäljning. Foto: Stefan Lindblom
Den tidigare ex-sessan fick lyxvillan som en gåva från hovet efter skilsmässan från prins Joachim 2004. Foto: Emilia OlofssonDen tidigare ex-sessan fick lyxvillan som en gåva från hovet efter skilsmässan från prins Joachim 2004. Foto: Emilia Olofsson
Den tidigare ex-sessan fick lyxvillan som en gåva från hovet efter skilsmässan från prins Joachim 2004. Foto: Emilia Olofsson

Exprinsessan säljer lyxvillan för miljoner

Publicerad

Efter skilsmässan från prins Joachim fick grevinnan Alexandra lyxvillan på Østerbro som en gåva från det danska hovet.

Nu säljer den tidigare prinsessan den exklusiva bostaden till det svindlade utropspriset 25 miljoner danska kronor.

– Jag kan bara bekräfta att egendomen är till salu, annars kan jag inte uttala mig, säger mäklaren Kristian Lützau till boliga.dk.

Alexandra och prinsarna letar nytt boende. Under onsdagen lades nämligen grevinnans lyxvilla på Svanemøllevej 15 i Köpenhamn ut till försäljning.

Det 356 kvadratmeter stora tvåplansvillan med åtta rum och källare har byggåret 1904.

Den 1 176 kvadratmeter stora tomten inhägnas av en vitputsad mur och även den höga häcken ut mot Svanemøllevej skyddar mot nyfikna blickar.

Övrig kuriosa är att villan tidigare använts som ambassad – men då dömdes ut av säkerhetsexperter.

År 2014 värderades bostaden till 9,65 miljoner danska kronor. Grevinnan begär dock mer än det dubbla och vill ha minst 25 miljoner danska kronor – vilket motsvarar drygt 30 miljoner svenska kronor.

Omfattande renoveringar

Alexandra har bott i villan sedan 2005. Efter skilsmässan från prins Joachim 2004 fick hon bostaden som en del i sitt apanage.

Affären blev klar på Alexandras 40-årsdag den 30 juni 2004, men innan grevinnan kunde flytta in renoverades huset för ungefär tre miljoner kronor.

Efter att Alexandra började ses tillsammans med den 14 år yngre fotografen Martin Jørgensen, dröjde det inte länge innan även han flyttade in i den fashionabla villan på Svanemøllevej.

När paret gifte sig 2007 skrev de dock ett äktenskapsförord där det tydligt framgick att Martin Jørgensen inte skulle ha någon som helst rätt till lyxvillan och äktenskapet avslutades.

Kan göra en stor vinst

Sedan skilsmässan blev ett faktum hösten 2015 har grevinnan och sönerna bott kvar i villan, men nu verkar tiden inne för en flytt.

Om ex-sessan får villan såld till utropspriset har hon möjlighet att göra en stor vinst.

Enligt utdrag från fastighetsregistret finns bara ett lån på knappt sju miljoner danska kronor, skriver boliga.dk.

Mäklaren Kristian Lützau vill inte uttala sig om försäljningen, utan bekräftar bara för den danska sajten att bostaden är till salu.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag