Grevinnan Alexandra och den mycket yngre reklammakaren Martin Jørgensen gifte sig 2007 men i september i fjol var skilsmässan ett faktum. Foto: Stefan LindblomGrevinnan Alexandra och den mycket yngre reklammakaren Martin Jørgensen gifte sig 2007 men i september i fjol var skilsmässan ett faktum. Foto: Stefan Lindblom
Grevinnan Alexandra och den mycket yngre reklammakaren Martin Jørgensen gifte sig 2007 men i september i fjol var skilsmässan ett faktum. Foto: Stefan Lindblom
Nu väljer grevinnan själv ta bladet från munnen och berätta om uppbrottet. "Jag har nått en punkt i mitt liv där jag vill pröva något nytt", säger hon till danska Se og hør. Foto: Mikael RieckNu väljer grevinnan själv ta bladet från munnen och berätta om uppbrottet. "Jag har nått en punkt i mitt liv där jag vill pröva något nytt", säger hon till danska Se og hør. Foto: Mikael Rieck
Nu väljer grevinnan själv ta bladet från munnen och berätta om uppbrottet. "Jag har nått en punkt i mitt liv där jag vill pröva något nytt", säger hon till danska Se og hør. Foto: Mikael Rieck

Exprinsessan om sin skilsmässa: "Jobbigt"

Publicerad

Det har spekulerats hejvilt om vad som gick snett i grevinnan Alexandras äktenskap med reklammakaren Martin Jørgensen.

Nu berättar hon själv om den svåra tiden och om framtidsplanerna.

– Det har varit väldigt jobbigt. Men jag mår bättre nu, säger hon till danska Se og hør, skriver BT.

Det var i september förra året som grevinnan Alexandra meddelade att hon skulle skiljas från reklamfotografen Martin Jørgensen.

– Vi har inte samma värderingar längre och därför ser jag inte heller att vi har en framtid tillsammans, sa Alexandra i samband med att nyheten kommit ut.

Genast satte spekulationer i gång om vad som föranlett uppbrottet. Enligt danska tidningen BT ska deras vitt skilda livsstil ha varit en bidragande orsak, då 14 år yngre Martin Jørgensen tillbringat mycket tid på krogen medan Alexandra ägnat sig åt yoga och familjeliv.

Nu väljer grevinnan själv att kommentera skilsmässan:

– Det har varit riktigt jobbigt. Men jag mår bättre nu. Jag ser fram emot att börja ett nytt år med nya friska tag och kasta allt upp i luften, säger hon till danska Se og hør under röda mattan-premiären av Thomas Vinterbergs nya film "Kollektivet".

Vill testa något nytt

– Jag har nått en punkt i mitt liv där jag vill pröva något nytt och alla möjligheter finns, säger hon vidare till tidningen, rapporterar BT.

Grevinnan Alexandra och Martin Jørgensen träffades för första gången 1999 då han tillsammans med sin pappa gjorde en beställningsfilm om prinsessan. Efter skilsmässan från prins Joachim 2004, dök han upp i hennes liv igen och hade snart flyttat in hos prinsessan. Paret gifte sig sedan 2007.

Sedan skilsmässan blev ett faktum har turerna kring det tidigare varit många.

Snabbt efter att uppbrottet blev känt kopplades Martin Jørgensen ihop med arkitekten och tv-personligheten Eva Harlou.

Den tidigare prinsessan Alexandra valde också efter skilsmässan att klippa banden mellan ex:et och sönerna - prins Nikolai och prins Felix. Först ska hon ha förbjudit Martin Jørgensen att träffa dem, därefter ska hon ha sett till att blivit utkastad från sönernas vänlista på Facebook.

Nyligen valde grevinnan också att sälja ex-parets fritidsboende i Alanya i Turkiet.

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag