Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expressen värvar Katrin Säfström

Expressen värvar Katrin Säfström, som varit tidningschef och ansvarig utgivare för Nerikes Allehanda.Foto: Christian Örnberg

Expressen värvar Katrin Säfström, som varit tidningschef och ansvarig utgivare för Nerikes Allehanda.

Hon kommer att ingå i Expressens redaktionsledning och blir chefredaktör för den sydsvenska editionen Kvällsposten.

– Jag hoppas tillföra det jag brinner för: lokal journalistik, viljan att beröra och vara först på nyheter, säger Katrin Säfström.

Under Katrin Säfströms ledning, som tidningschef och ansvarig utgivare, blev Nerikes Allehanda nominerad till "Årets dagstidning".

– Det känns roligt att få vara med i den starka utveckling som Expressen visar nu, digitalt och nyhetsmässigt, säger Katrin Säfström, som på NA gjort uppmärksammade granskningar av IS-rekryteringar och organiserad brottslighet.

– Katrin Säfström har en gedigen publicistisk erfarenhet och när Expressen nyligen utsågs till Årets dagstidning var vi imponerade över Nerikes Allehanda, som hon hade lett till en välförtjänt nominering, säger Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen.

Kvällsposten har getts ut sedan 1948

Katrin Säfström kom till NA från motsvarande tjänst för Länstidningen i Södertälje, Södertäljeposten och Nynäshamns Posten. Tidigare var hon chefredaktör på Folket i Eskilstuna.

Nu blir hon chefredaktör på Kvällsposten som getts ut sedan 1948. Säfström blir den första kvinnliga chefredaktören.

– Malmö och Sydsverige känns som kanske landets mest spännande region. Att få jobba här är både en förmån och en rejäl utmaning, säger Katrin Säfström.

– Jag är imponerad av det jag sett av Kvällsposten hittills och hoppas bidra med mina erfarenheter från flera starka lokala och regionala nyhetsförmedlare.

Thomas Mattsson, ansvarig utgivare för Kvällsposten, säger:

– Katrin kommer att bidra till att utveckla Kvällsposten, Sydsveriges största kvällstidning, och vara värdefull i Expressens ledningsarbete.