Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Sprängning signal till kriminella män

Entrédörren förstördes.Foto: MIKAEL NILSSON / MIKAEL NILSSON
Ingen skadades i explosionen.Foto: MIKAEL NILSSON

En explosion förstörde porten till en entrédörr vid ett flerfamiljshus på Nydala i södra Malmö under natten till onsdag. 

Polisens huvudteori är att sprängningen var en signal till två kriminella män, enligt Sydsvenskans uppgifter

En av männen har tidigare uppgett att han är hotad, skriver tidningen. 

Vid halv två-tiden under natten till onsdagen larmade flera personer polisen om en hög smäll på Nydala i Malmö. 

– Det var en kraftig detonation, men det är främst glas som har gått sönder. Det kan vara någon form av nyårsraket som har smällt, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen.

Bombskyddet och kriminaltekniker har undersökt platsen. 

Porten till ett flerfamiljshus totalförstördes, men inga människor skadades. 

– Hade någon befunnit sig i närheten när glaset exploderade då hade den personen troligen fått splitterskador, säger Thomas Söderberg till Sydsvenskan. 

Enligt uppgifter till tidningen är polisens huvudteori att sprängningen var en signal till två kriminella män. Männen ska ha kopplingar till tre olika konstellationer i Malmös undre värld, skriver tidningen. 

Ena mannen släpptes nyligen ur fängelset 

En av de två männen har berättat för polisen att han är hotad och att det finns ett mordkontrakt på honom. I vintras greps han för innehav av automatvapen i Stockholm.

”Jag är hotad i Malmö…jag riskerar att bli mördad om jag åker tillbaka…”, sa han till poliserna som grep honom, enligt Sydsvenskan. 

Han frikändes dock senare i domstol. 

Enligt tidningen släpptes den andra mannen ur fängelset för bara två veckor sedan. 

Ingen har gripits för sprängdådet. Polisen väntas ha ökad närvaro kring platsen i 72 timmar. Under rådande operation Rimfrost är det standard, skriver Sydsvenskan.