Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Explosion – en person allvarligt brännskadad

Strax före klockan 22 på lördagskvällen inträffade en explosion i ett flerfamiljshus i Gislaved.

Två personer är skadade – en person har förts till sjukhus i helikopter med allvarliga brännskador och en annan har brutit flera ben efter att ha hoppat från lägenheten ovanför. 

21.50 på lördagen kom larmet om explosionen, som Aftonbladet var först att rapportera om. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen.

– Det var en kraftig explosion och sedan började det brinna, men det släcktes rätt snabbt, säger Martin Detterström, vakthavande befäl på polisen region Öst, till Expressen. 

En person befann sig i lägenheten när det exploderade och drabbades av så kraftiga brännskador att den blev tvungen att föras till sjukhus i helikopter. 

– Jag kan inte mer än att det är kritiskt och att personen är flugen till ett sjukhus som är experter på brännskador. Personen är nedsövd, det är oklart hur det kommer att gå, säger Detterström. 

https://www.expressen.se/qs-widgets/qma/map/gislaved/

Föll från lägenheten – bröt flera ben

En annan person från våningen ovanför bröt flera ben efter att ha fallit eller hoppat från lägenheten i samband med branden. 

– Han hade hoppat eller ramlat ut från lägenheten. Han ville väl ta sig ut. 

Polisen har under natten upprättat avspärrningar och förhört vittnen. Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse och den är allvarligt skadade mannen är gripen misstänkt för brott. 

Under lördagen rapporterade TT att mannen i lägenheten där explosionen ägde rum är gripen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, men det är oklart om han kan förhöras eftersom hans skador är så svåra. 

 

Vet du mer om händelsen?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717 

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.