Explosion i en lägenhet i Malmö

Polisen har spärrat av gatan utanför lägenheten.
Foto: Mikael Nilsson
Larmet kom 21:49 och flera fönster ska ha krossats vid smällen.
Foto: Mikael Nilsson
Polisens bombtekniker är larmade till platsen.
Foto: Mikael Nilsson
Allmänheten uppmanas att stanna inne.
Foto: Mikael Nilsson

Flera fönster krossades när en detonation exploderade i en lägenhet på Trelleborgsgatan i Malmö på torsdagskvällen.

Enligt ett vittne som Kvällsposten pratat med ska någon har slagit in dörren till lägenheten och kastat in något explosivt.

På fredagsmorgonen har polisen fortfarande ingen misstänkt för dådet.

Larmet kom in till polisen 21:49. Explosionen skedde i en lägenhet på andra våningen på Trelleborgsgatan i närheten av Nobeltorget, och flera fönsterruter förstördes.

Enligt ett vittne som Kvällsposten pratade med på torsdagskvällen ska någon ha slagit in dörren till lägenheten och kastat in något explosivt material.

Stora delar av Trelleborgsgatan och också Falsterbogatan spärrades initialt av. Flera polispatruller och bombtekniker kallades till platsen och de boende i området uppmanades att hålla sig inomhus.

– Det är flera fönsterruter som har blåsts ut på gatan. Det har varit en kraftig explosion som många hört och ringt in till oss. Vi vet inte vad det är som ha exploderat men den var mycket kraftig. Vi har varit inne i lägenheten och där fanns ingen skadad, sade yttre befäl Paul Juhlin på torsdagskvällen.

Ingen misstänkt

På fredagsmorgonen hade polisen fortfarande ingen misstäkt för dådet, enligt pressinformatör Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Vet ni vem explosionen riktade sig mot?

– Nej, det vet vi inte. Vi vet så klart vem som bor i lägenheten, men det kan ju finnas andra personer med koppling till lägenheten – någon inneboende, släkting eller andrahandsboende. Så det är långt ifrån solklart. Men utredaren kommer ju att höra den som står på lägenheten om vem som bor där och vem som har tillgång till den.

Brottsrubriceringen är i nuläget allmänfarlig ödeläggelse. Exakt vad som har exploderat är i nuläget oklart, enligt Calle Persson.

Hävdes vid midnatt

Under kvällen hindrade polisen de boende på adressen från att gå in i sina lägenheter. Flera personer fick stå utanför och vänta på att få komma in.

– Jag vill helst ha någonstans att sova. Det här kommer ta minst en timme till som jag har förstått det. Nu försöker jag får tag i en sovplats hos en vän, sade en boende på gatan.

Strax efter midnatt kunde man konstatera att inget mer bombfarligt fanns på platsen och Trelleborgsgatan öppnades upp igen.Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar!​

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!