Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-prinsessans singelliv: ”Är ingen dans på rosor”

Ex-prinsessan Alexandra har dumpat nya kärleken
Ex-prinsessan är singel igen och berättar om sitt nya liv. Här är hon på väg in på galamiddag för sin exmake prins Joachim som fyllde 50 år den 7 juni. Foto: HANNE JUUL/TT NYHETSBYRÅN
Efter uppbrottet kan grevinnan Alexandra träffa sina två sönder Nikolai och Felix ännu oftare. Foto: JENS CHRISTIAN

Avslöjandet om pojkvännens kriminella förflutna kom som ett slag i ansiktet på grevinnan Alexandra. 

Efter uppbrottet kämpar nu ex-prinsessan med att återgå till ett vanligt liv. Men hon erkänner att det är tufft. 

– Det är ingen dans på rosor just nu, men det går framåt, säger hon. 

I höstas träffade ex-prinsessan Alexandra en ny kärlek, den förra säkerhetspolisen Tony Lindkolds. 

Allt verkade vara frid och fröjd och de två tillbringade mycket tid tillsammans under vintern. Men i mitten av maj slog det ner en bomb. Då avslöjade tidningen Her & Nu detaljer om Tony Lindkolds förflutna. 

Tidningens granskning visade att han så sent som i september 2015 dömdes till ett villkorligt straff på ett års fängelse. 

I förra veckan var ex-prinsessan Alexandra på en välgörenhetskonsert för prins Joachim, hennes ex-man. Foto: HANNE JUUL/TT NYHETSBYRÅN

Sålde falska kopior

Enligt domen hade Tony Lindkold låtit tillverka falska kopior av danska designmöbler som sedan såldes dyrt via en hemsida. Bland de sålda kopiorna märks 47 exemplar av Arne Jacobsen-stolen ”Svanen” och 56 exemplar av ”Ägget”. 

Möblerna tillverkades i Asien och hemsidan var registrerad i Storbritannien, men Tony Lindkold och hans två kolleger dömdes av dansk domstol. 

Efter avslöjandet tog Alexandra ett snabbt beslut och lämnade Tony Lindkold. Det bekräftades av ex-prinsessans privatsekreterare Helle von Wildenrath Løvgreen.

– Alexandra är inte i ett förhållande, sa hon då till Se og Hør. 

Under sju år var ex-prinsessan Alexandra tillsammans med stjärnfotografen Martin Jørgensen. Men det slutade med en krasch. Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES

Alexandra: ”Man har ett liv”

Efter uppbrottet har grevinnan Alexandra stöttats av släkt och vänner. Hon har synts på stan tillsammans med väninnor under en så kallad ”bytur”, alltså en utekväll. Sedan har hon firat sin ex-man prins Joachim som fyllt 50, både på en hyllningskonsert och på den officiella middagen som ordnades av drottning Margrethe. 

När hon deltog i den årliga ”Parkinson Unity Walk”, som hon är ambassadör för, berättade hon enligt Se og Hør om livet efter uppbrottet med Tony Lindkold. 

– Det är ingen dans på rosor just nu, men det går framåt, sa hon. 

Att hon var ute och rörde sig var ett steg i rätt riktning. 

– Man har ett liv och man ska få ut det bästa av det. Det hjälper mot hjärtesorg att göra saker tillsammans. 

Hon ångrar inte att hon gjorde slut med Tony Lindkold direkt när hon fick höra talas om hans förflutna. 

– Det var det enda jag kunde göra när jag satt mig in i situationen, säger ex-prinsessan Alexandra.

Ex-prinsessan och kärleken

Prins Joachim

Paret gifte sig den 18 november 1995. Det blev ett sagobröllop, snön föll och det var gnistrande kallt. Den nordiska, råkalla vintern var en ny upplevelse för Hongkong-födda Alexandra. Men kärleken mellan prinsen och prinsessan var inte evig. I april 2005 gick deras skilsmässa igenom och Alexandra fick titeln grevinna av Frederiksborg. 

 

Martin Jørgensen

Alexandra träffade den 14 år yngre stjärnfotografen ute i vimlet och kärleken drabbade de båda. De gifte sig, men efter sju år slutade äktenskapet med en krasch. Det visade sig att Jørgensen hade varit otrogen med programledaren Eva Harlou. 

– Det visade sig att det inte alls var mitt livs lycka, mitt livs kärlek, sa Alexandra då och ansökte om skilsmässan via nätet för att snabba på processen. 

 

Tony Lindkold

I samband med grevinnan Alexandras flytt till lyxvillan i Charlottenlund träffades de båda. Tony Lindkold var då projektledare för hela flytten. Under vintern har de umgåtts flitigt och Alexandra har även presenterat honom för sina söner. Men efter avslöjandet att Tony Lindkold är en dömd bedragare har ex-prinsessan avslutat förhållandet.