Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-prinsessans show – för de svenska miljardärerna

Vem är vem i det danska kungahuset?
Även Dan Olofsson showade från scen. Här tillsammans med Bruce Grant som är styrelseordförande i ”Hand in hand” och Ken Wennerholm från Triple & Touch. Foto: Instagram/Star for life
Percy Barnevik är engagerad i välgörenhetsorganisationen ”Hand in hand”som bland annat hjälper kastlösa kvinnor i Indien och fattiga i Sydafrika och Afghanistan med att starta egna företag.Foto: MAGNUS HALLGREN / SCANPIX SWEDEN
Ex-prinsessan Alexandra på scen i Malmö arena. Foto: MARIE ALVEHAGEN / IBL BILDBYRÅ

Grevinnan Alexandra har gjort en oväntad comeback som popsångerska. 

Trots all kritik ställde hon sig på scenen igen förra veckan.

Den här gången inför svenska miljardärer och till förmån för deras välgörenhetsorganisationer.

Nyheten slog ner som en bomb när grevinnan Alexandra förra hösten plötsligt steg fram som popsångerska. Hon släppte singeln ”Wash me away” och uppträdde inför flera tusen på Malmö arenas scen. 

Men den nya karriären tog slut lika snabbt som den startade. Ekstrabladets kritiker, Thomas Treo, skrev att Alexandra ”vanligtvis framstår som en kvinna som klarar sig själv” men att hon ”låter hjälplös framför en mikrofon”.

Och på Spotify gjorde låten inget större avtryck trots all uppmärksamhet i medierna. Inte någon gång har den tagit sig in på listan över de 200 mest spelade låtarna i Danmark. 

Grevinnan Alexandra på scen igen. Foto: Instagram
Grevinnan Alexandra tillsammans med sina söner prins Nikolai och prins Felix efter att hon uppträtt på Malmö arenas scen. Foto: JENS CHRISTIAN

Exklusiv välgörenhetsgala

Grevinnan Alexandra verkade dock ta den uteblivna succén med ro. 

– Jag vill understryka att jag är amatör, så slappna av. Jag är inte professionell och jag har inte tänkt mig ett liv på de stora scenerna, har hon tidigare sagt till BT. 

Och sen blev det tyst om ex-prinsessans popkarriär. Fram tills nu. 

I förra veckan stod hon plötsligt på scen igen. Men nu hade hon bytt ut Malmö mot London – och i stället för Malmö arena var det på en exklusiv välgörenhetsmiddag. 

Gästerna hade smoking och långklänning bland de runda borden satt Dan Olofsson och Percy Barnevik. Galan var ett samarbete mellan de två svenska miljardärernas välgörenhetsorganisationer ”Star for life” och ”Hand in hand”.

https://www.instagram.com/p/B2pQwv6CUTl/

Har gått in med 600 miljoner

”Star for life” startades av Malmömiljardären Olofsson och hans hustru Christin 2005 och alla pengar som samlas in går till att förhindra spridningen av hiv och aids bland unga människor i södra Afrika. Alexandra har tagit på sig uppgiften att bli ambassadör för organisationen.

Före detta ABB-chefen Percy Barnevik började arbeta med ”Hand in Hand” i början av 2000-talet – och leder i dag verksamheten. Han har totalt gått in med 600 miljoner. 

”Hand in Hand samarbetar med Star for Life i Sydafrika och Namibia för att stötta flickor i projektet Daughters of Africa”. ”Hand in hand” hjälper också kastlösa kvinnor i Indien och Afghanistan med att starta egna företag.

– De här små företagen överlever när de väl startat. Även utan oss. Det är verklig hållbarhet, har han tidigare sagt. 

Tillsammans med det svenska bandet ”Triple & Touch” framförde grevinnan Alexandra ”Wash me away” och arrangörerna var mycket nöjda efteråt. 

”Stort tack till alla våra gäster som gjorde att Star for life glänste lite extra i går kväll”, skriver organisationen på Instagram.