Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-prinsessans ilska efter filmen på sonens student

Grevinnan Alexandra är rasande på en dansk veckotidning efter en publicering om hennes påstådda bråk med prinsessan Marie. Båda kvinnorna syns ofta på samma fester. Här står de på var sin sida om prins Nikolai under dennes 18-årsfirande.
Foto: © KONGEHUSET / DANSKA KUNGAHUSET
Här firar både mamma och pappa den stolte sonen på studenten.
Foto: Prins Joachim

Grevinnan Alexandra är rasande på en dansk veckotidning som publicerat en film från sonen prins Nikolais student.

I artikeln påstås ex-prinsessan ha bråkat offentligt med prinsessan Marie mitt under det glada firandet.

Det är i efterspelet av prins Nikolais festliga firande av studenten förra veckan som tidningen Se og Hør har dragit på sig grevinnan Alexandras raseri. Anledningen är en film som tidningen lagt upp på nätet.

filmen syns prinsens bonusmamma, prinsessan Marie, stå med höger arm varmt slingrad runt den unge prinsen. 

Kort därefter kommer grevinnan Alexandra. Enligt Se og Hør, slår Alexandra bort Maries arm. 

Exakt vad som skedde är oklart men Maries arm dras tillbaka från Nikolai och i stället är det Alexandra som lägger armen om honom.

Grevinnan Alexandras kommentar: "Kränkande”

De båda kvinnorna sa ingenting till varandra under den korta konfrontationen men veckotidningen skriver att det var spänd stämning mellan ex-sessan Alexandra och prinsessan Marie.

Händelsen har återrapporterats av medier i flera länder, bland annat har en expert på kroppsspråk kommenterat sekvensen i en brittisk tidning och dragit slutsatsen att grevinnan och prinsessan ”kämpar om prins Nikolai”.

Publiceringen och den spridda publiciteten har fått grevinnan Alexandra att reagera stenhårt. Via sitt juridiska ombud, advokat Bjarke Vejby, har hon vänt sig till Se og Hør med en kommentar.

– Grevinnan Alexandra anser att detta i alla hänseenden är påhittat och personligt kränkande.

Uttalandet säger något om hur allvarligt Alexandra ser på saken. Det är mycket ovanligt att medlemmar och tidigare medlemmar i kungahuset väljer att kommentera artiklar om deras privatliv i veckopress.

Grevinnan Alexandra, tidigare gift med prins Joachim.
Foto: E-PRESS PHOTO.COM / /IBL E-PRESS PHOTO.COM

Chefredaktören för Se og Hør, Niels Pindborg, säger till tidningen BT att de tar lätt på grevinnans upprördhet.

– Min uppfattning är att man kan se på bilderna vad som sker. Grevinnan Alexandra har en annan uppfattning, och så kan det vara.

Fick två barn med prins Joachim

Grevinnan Alexandra var tidigare gift med prins Nikolais far, prins Joachim. Tillsammans fick de även sonen prins Felix.

Paret skilde sig våren 2005 efter nära tio års äktenskap. Efter skilsmässan gick båda vidare, prins Joachim gifte 2008 om sig med Marie Cavallier.

Alexandra gifte om sig 2007 med dåvarande fotografen Martin Jørgensen, de skilde sig senare 2015.


LÄS MER: Alexandras ömma hyllning till sonen


Både Alexandra och prins Joachim har på senare tid öppet talat om deras goda relation och de syns ofta tillsammans under högtider och fester, som exempelvis sonen Nikolais studentsläpp förra veckan.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!