Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ex-prinsessan: ”Vi handlar fortfarande i mataffären”

”Vi handlar i mataffären”, säger grevinnan Alexandra, här tillsammans med sönerna Nikolai, 18, och prins Felix, 15. Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES
Grevinnan Alexandra under en middag i samband med kronprins Frederiks 50-årsdag. Foto: UTRECHT ROBIN/ABACAPRESS.COM / UTRECHT ROBIN/ABACAPRESS.COM STELLA PICTURES

Trots en tjusig titel och det forna äktenskapet med en dansk prins strävar grevinnan Alexandra efter att leva ett så normalt liv som möjligt.

I en intervju med HER&NU berättar Alexandra om besöken i mataffären tillsammans med sönerna.

– Vi handlar fortfarande i mataffären och några gånger står det någon dynga på förstasidan av någon tidning, men vi ler bara åt det, säger ex-prinsessan.

I en öppenhjärtig intervju med den danska veckotidningen HER&NU berättar grevinnan Alexandra om sitt vardagsliv i Köpenhamn. Trots hennes och sönerna prins Nikolai, 18, och prins Felix, 15, fina titlar försöker familjen leva ett så normalt liv som möjligt.

För kärlekens skull valde Hongkongbördiga Alexandra att bosätta sig i det lilla landet i Europa. I tio år var hon gift med sönernas pappa prins Joachim av Danmark, innan de gick skilda vägar 2005. 

Alexandra: ”Vi handlar i mataffären”

Beslutet att flytta till Danmark har hon aldrig ångrat – tvärtom anser hon att en barndom i landet är den bästa start ett barn kan få. Bland annat för att ”det är lätt att vara barn i Danmark” men också för att sönerna fortfarande kan leva ett normalt liv där.

– Vi handlar fortfarande i mataffären och några gånger står det någon dynga på förstasidan av någon tidning, men vi ler bara åt det för det är ju en del av våra liv. Vi ska bara vidare. Jag försöker göra så många normala saker med dem som det är möjligt. 

Alexandra och prins Joachim gifte sig i november 1995, men gick skilda vägar tio år senare. Foto: JORGEN JESSEN / EPA SCANPIX DENMARK FILES

LÄS MER: Vem är vem i det danska kungahuset – Stor guide 

”En lycklig skilsmässa”

Förhållandet till ex-maken menar Alexandra är gott. I en intervju med Go' aften Danmark sa hon förra året: ”Jag brukar säga att prins Joachim och jag har det nästbästa efter ett lyckligt äktenskap – en lycklig skilsmässa”. 

Tillsammans har de forna makarna gett sina barn sunda värderingar, säger hon till HER&NU.

– Jag tycker att både deras pappa och jag har gett dem några verkligt goda värderingar i livet. Det är något jag är mycket stolt över, säger Alexandra till den danska veckotidningen. 

Alexandra vill ge sina barn sunda värderingar och låta dem leva så normala liv som möjligt. Foto: E-PRESS PHOTO.COM / /IBL E-PRESS PHOTO.COM