Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ex-prinsessan talar ut om den tuffa tiden

Den förra prinsessan, grevinnan Alexandra, talar nu ut om den senaste omtumlande tiden. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Grevinnan Alexandra var tidigare gift med prins Joachim och de har sönerna Nikolia och Felix tillsammans. Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES
Ex-prinsessan berättar att hon har fint stöd av nära och kära. På bilden syns mamma Christa Nowotny och sönerna Felix och Nikolai. Foto: OLUFSON JONAS / IBL
Grevinnan Alexandra var mycket nöjd efter som scendebut på Malmö arena i vintras. Foto: JENS CHRISTIAN

Ex-prinsessan Alexandra har 12 omvälvande månader bakom sig. Boksläpp, debut som popsångare, ny kärlek, föreläsningsdebut och dumpning av nya kärleken. 

Nu berättar hon om den speciella tiden. 

– Jag skulle inte vilja byta bort var jag är nu i min ålder, säger hon i en intervju med magasinet Chrichri

Grevinnan Alexandra, som tidigare var gift med danska prins Joachim, har hunnit bli 54 år gammal. Men hon är mer aktiv än aldrig tidigare. Under det senaste åren har hon haft mycket att stå i. 

Först gav hon ut självbiografin ”Min lyckliga resa” , sedan gjorde hon debut som popstjärna med låten ”Wash me away” som hon uppförde inför storpublik i Malmö arena, och så har hon debuterat som föredragshållare i Danmark. 

Och under samma tid har hon hunnit med att hitta kärleken i den förra säkerhetspolisen Tony Lindkold. Men hon har också hunnit med att dumpa Tony Lindkold efter att det avslöjats att han var en dömd bedragare. 

En av grevinnan Alexandras nya roller under året har varit popdrottning. Här uppträder hon på Malmö arena. Foto: MARIE ALVEHAGEN / IBL BILDBYRÅ

Har fått kritik under senaste året

Under åren har hon också fått mycket kritik från experter på det danska kungahuset, som ser faror i att hon är så öppen. Historikern och kungahusexperten Lars Hovbakke Sørensen har följt den danska kungafamiljen och är orolig att grevinnan Alexandra ska avslöja för mycket. 

– Det är kutym att man inte berättar om vad som föregår i den innersta kretsen om man har varit anställd eller haft en annan anknytning till kungafamiljen, har han sagt till BT

– Det här är utan tvivel lite obehagligt för kungahusets andra medlemmar. 

En annan expert på kungahuset är Søren Jakobsen, han förstår att grevinnan Alexandra vill skapa sig ett eget liv och stå på egna ben, men att hon i så fall bör frigöra sig själv från kungahuset. 

– Hon borde göra sig av med sin titel och ta tillbaks sitt förra namn Alexandra Manley. Hon utnyttjar sin grevinnetitel på ett smaklöst sätt, säger han. 

Men grevinnan har bitit tillbaka under året. 

– Det kommer alltid finnas någon man inte kan göra glad och jag tycker inte att man ska låta de personerna styra ens liv, sa hon i ett tv-program som sändes i danska TV2 under mellandagarna. 

En annan ny sak grevinnan Alexandra testat på under året är vinterbad. I januari slängde hon sig i plurret i Skagen. Foto: KASPAR WENSTRUP / MEGA/IBL

”Fantastiska vänner”

Nu talar hon ut om det omvälvande året för magasinet Chrichri – och hon ångrar inget. 

– Jag skulle inte vilja byta bort var jag är nu i min ålder, säger hon.

Men hon inser att hon kanske hade kunnat undvika några fallgropar på vägen om hon vetat vart hon skulle hamna. 

– Om jag för tio år sedan hade haft de livserfarenheter jag har i dag, hade jag besparat mig många tvära kast. 

Tidigare har hon berättat för BT om allt stöd hon får av sina nära och kära under tyngre perioder. 

– Jag har några fantastiska vänner och ett enastående nätverk. När man går igenom en kris är det livsbejakande att se hur ens vänkrets är fullkomligt intakt.