Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-prinsessan dumpar nya kärleken – efter skandalen

Grevinnan Alexandra har lämnat Tony Lindkold efter att detaljer om hans förflutna kommit upp till ytan. Foto: E-PRESS PHOTO.COM/IBL
Under sju år var ex-prinsessan Alexandra tillsammans med stjärnfotografen Martin Jørgensen. Men det slutade med en krasch. Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES
Grevinnan Alexandra har en stor umgängeskrets. Här är hon tillsammans med vänner på Copenhagen Fashion Week. Foto: POLFOTO / STELLA PICTURES

Grevinnan Alexandras nya kärlek har avslöjats vara en dömd bedragare. 

Nu har ex-prinsessan dumpat honom.

– Alexandra är inte i ett förhållande, bekräftar grevinnans privatsekreterare Helle von Wildenrath Løvgreen. 

Äger du någon dansk designmöbel?

Allt verkade så lyckligt – men kanske var det lite för bra? 

Initierade rapporter berättade att ex-prinsessan Alexandra kanske äntligen hade träffat rätt. Efter skilsmässan från prins Joachim och senare även från fotografen Martin Jørgensen hittade hon under 2018 kärleken i den före detta säkerhetspolisen Tony Lindkold. 

Det var i samband med grevinnan Alexandras flytt till lyxvillan i Charlottenlund som ljuv musik ska ha uppstått. Tony Lindkold var då projektledare för hela flytten. 

Under vintern och våren ska paret ha umgåtts flitigt, oftast på tu man hand men även tillsammans med Alexandras söner, prinsarna Nikolai och Felix. 

Ex-prinsessan Alexandra tillsammans med sina söner, prinsarna Nikolai och Felix. Foto: JENS CHRISTIAN

Ett mindre smickrande förflutet

Men under förra veckan började det skaka rejält. Då avslöjade tidningen Her & Nu detaljer om Tony Lindkolds förflutna. Detaljer som är mindre smickrande. 

Tidningens granskning av den förre säkerhetspolisen visar att han så sent som i september 2015 dömdes till ett villkorligt straff på ett års fängelse. 

Enligt domen hade Tony Lindkold låtit tillverka falska kopior av danska designmöbler som sedan såldes dyrt via en hemsida. Bland de sålda kopiorna märks 47 exemplar av Arne Jacobsen-stolen ”Svanen” och 56 exemplar av ”Ägget”. 

Möblerna tillverkades i Asien och hemsidan var registrerad i Storbritannien, men Tony Lindkold och hans två kolleger dömdes av dansk domstol. 

– Det spelar ingen roll om hemsidan är registrerad i Storbritannien om man samtidigt riktar sin marknadsföring mot Danmark genom att ha en danskspråkig hemsida, man erbjuder möjligheten att betala i danska kronor, man har dansk telefonsupport och man levererar till dörren i Danmark, motiverade åklagarmyndigheten sitt val att åtala de tre männen i Danmark. 

Tony Lindkold lät tillverka falska kopior av danska designmöbler. Bland de sålda möblerna märks 47 exemplar av Arne Jacobsen-stolen ”Svanen” och 56 exemplar av ”Ägget”. Foto: ARNE JACOBSEN / OKÄND

Medbrottsling medlem i Bandidos

Dessutom visar det sig, enligt Her & Nu:s granskning att en av Tony Lindkolds medbrottslingar hade varit medlem kriminella mc-gäng. Fram till den 17 maj 2005 var han fullvärdig medlem i Hells Angels, men skiftade sedan till Bandidos. 

Förutom den villkorliga fängelsedomen bestämde rätten att företagets laget med 696 möbler skulle förstöras. Dessutom förbjöds de tre dömda att handla med möbler under två år. 

Enligt uppgifter till Se og Hør ska ex-prinsessan Alexandra ha gjort slut med Tony Lindkold efter att uppgifterna om hans kriminella förflutna kommit fram. Att det är slut bekräftar Alexandras privatsekreterare Helle von Wildenrath Løvgreen.

– Alexandra är inte i ett förhållande, säger hon till Se og Hør

Grevinnan Alexandra och prins Joachim var gifta mellan 1995 och 2005. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Männen i grevinnan Alexandras liv

Prins Joachim

Paret gifte sig den 18 november 1995. Det blev ett sagobröllop, snön föll och det var gnistrande kallt. Den nordiska, råkalla vintern var en ny upplevelse för Hongkong-födda Alexandra. Men kärleken mellan prinsen och prinsessan var inte evig. I april 2005 gick deras skilsmässa igenom och Alexandra fick titeln grevinna av Frederiksborg. 

 

Martin Jørgensen

Alexandra träffade den 14 år yngre stjärnfotografen ute i vimlet och kärleken drabbade de båda. De gifte sig, men efter sju år slutade äktenskapet med en krasch. Det visade sig att Jørgensen hade varit otrogen med programledaren Eva Harlou. 

– Det visade sig att det inte alls var mitt livs lycka, mitt livs kärlek, sa Alexandra då och ansökte om skilsmässan via nätet för att snabba på processen. 

 

Tony Lindkold

I samband med grevinnan Alexandras flytt till lyxvillan i Charlottenlund träffades de båda. Tony Lindkold var då projektledare för hela flytten. Under vintern har de umgåtts flitigt och Alexandra har även presenterat honom för sina söner. Men efter avslöjandet att Tony Lindkold är en dömd bedragare har ex-prinsessan avslutat förhållandet.