Ex-prinsessan Alexandras insats – vid sonens lyxflytt

Det här är ex-prinsessan Alexandra.
Grevinnan Alexandra har en fin relation med sina söner prins Nikolai och prins Felix. På bilden stöttar sönerna sin mamma när hon gjorde debut som popsångerska på Malmö arena.
Foto: JENS CHRISTIAN
Grevinnan Alexandra kommer från och med i sommar få stå på egna ben. Då är det slut med apanage.
Foto: HANNE JUUL / MEGA/IBL

Danska prins Nikolai, 20, är en nybliven lägenhetsinnehavare. 

Nu avslöjar hans mamma, grevinnan Alexandra, att hon har hållit sig i bakgrunden under flytten in i nya lyan. 

– Man ska vara försiktig så att man inte tar över showen, säger Alexandra enligt Se og Hør. 

I början av året flyttade prins Nikolai, 20, bort från farmor drottningens slott till en egen lyxlägenhet inne i centrala Köpenhamn.

Lägenhet beskrivs som exklusiv. 70 kvadratmeter stor och med egen takterrass. Den ska ha kostat cirka 6,3 miljoner kronor, pengar som prinsen tjänat på sin karriär som modell för bland annat Burberry och Dior. 

Läget är bra, lyan ligger i närheten av Nörreport Station inom bekvämt avstånd till Copenhagen Business School där prinsen numera studerar ekonomi.

– Jag är jätteglad för att lägenheten ligger närmare skolan, sa prinsen i samband med flytten.

Så sent som i januari gick ”modeprinsen” Nikolai en visning för modehuset Dior. Välbehövliga pengar ner i fickan nu när prinsen köpt lyxlägenhet.
Foto: SHUTTERSTOCK

Ex-prinsessans plan

Enligt prins Nikolais mamma, ex-prinsessan Alexandra, var hon inblandad i själva köpet av lyxlägenheten. 

– Det var han och jag som tittade på den innan han köpte den, säger hon till Se og Hør i samband med ett modeevenemang på lyxiga Hotel D'Angleterre i Köpenhamn. 

Men efter visningen har hon hållit sig i bakgrunden. 

– Man ska vara försiktig så att man inte tar över showen. Jag har ett superförhållande till mina barn. Nikolai frågar när han behöver hjälp och visar gärna upp lägenheten på eget bevåg, säger hon.

Men en sak har hon faktiskt hjälpt till med lite grann avslöjar hon. 

– Kanske lite med förvaring. En kvinna kanske har lite bättre koll på hur mycket förvaringsutrymmen som behövs, säger grevinnan. 

Prins Nikolai och flickvännen Benedikte Thoustrup bor numera i olika lägenheter.
Foto: PETER BUGGE / MEGA/IBL

Snart får hon stå på egna ben

2004 skilde sig grevinnan Alexandra från Nikolais pappa, prins Joachim. Det inrutade livet som prinsessa var över men Alexandra behövde inte stå på bar backe för det. 

Sedan dess har hon varje år tagit emot 3,5 miljoner kronor i apanage – men snart tar det slut. När yngsta sonen Felix fyller 18 år i sommar upphör utbetalningarna och det är på ex-prinsessans egna initiativ. När sönerna Felix och Nikolai blivit myndiga behövs inte pengarna längre, menar hon.

Det är en helt ny tillvaro för ex-prinsessan som väntar. 

– Det är som att stå vid en ravin som jag ska ta mig över genom att själv lägga ut plankor till en bro. Jag är herre över min egen tillvaro och framtid, sa Alexandra strax efter att hennes beslut hade tillkännagetts under sommaren 2017.

Men tiden går fort och livet utan miljonerna närmar sig med raketfart. 

– Jag ska helt klart vara förberedd när det händer. Jag arbetar mycket bakom kulisserna för för att skapa mig ett nytt liv, sa grevinnan Alexandra till Se og Hør i höstas. 

TV: Har du koll på vem som är vem i det danska kungahuset?

Här är drottning Margrethes kungahus.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!