Jimmie Åkesson och Patrick Reslow. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TTJimmie Åkesson och Patrick Reslow. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT
Jimmie Åkesson och Patrick Reslow. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT
Patrick Reslow. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TTPatrick Reslow. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT
Patrick Reslow. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT

Reslow avgick i mars – nu är han klar för SD

Publicerad

Malmömoderaternas tidigare ordförande Patrick Reslow blir sverigedemokrat.

Under en presskonferens presenterades riksdagsmannen av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. 

– Min framtida roll som riksdagsledamot kommer att ske inom ramen för Sverigedemokraterna, säger Patrick Reslow under presskonferensen. 

Patrick Reslow avgick som ordförande för Malmömoderaterna så sent som i slutet av mars. 

Bara några dagar före kretsstämman som hölls 1 april meddelade han att han inte skulle ställa upp för omval på posten som partiets Malmöordförande.

Turbulens i Malmömoderaterna

I ett mejl till medlemmarna berättade han enligt Sydsvenskan att anledningen till att han inte ställde upp för omval var det bråk som utbröt på årsmötet för den lokala partiföreningen Centrum. 

”Det är för mig en grundläggande förutsättning för att inte bara vinna ett val, utan även för att efter en valseger kunna bygga ett starkt majoritetsstyre. Jag kan däremot till min besvikelse se att det jag trodde vi lämnat bakom oss nu tar ny skepnad i form av interna intriger och maktspel. Det är för mig en omöjlighet att styra en sådan skuta”, skrev han i mejlet enligt Sydsvenskan och fortsatte. 

”Det är heller ingen hemlighet att den senaste tidens turbulens i Malmömoderaterna fått mig att fatta det definitiva beslutet att inte kandidera för ytterligare en period”, skriver han.

Patrick Reslow har även varit kritisk till att ID-kontrollerna avskaffats, en åsikt som inte delas av moderaternas oppositionsråd Torbjörn Tegnhammar. 

SD vinner plats i KF

Reslow, som suttit i riksdagen sedan 2010, är ledamot av riksdagens konstitutionsutskott. Han är född 1970 och invald från Malmös valkrets. 

Patrick Reslow är även ledamot i kommunfullmäktige i Malmö. Efter avhoppet vinner SD en plats även där och inte bara i riksdagen.

– I Sverigedemokraterna kommer jag att fortsätta min politiska gärning, sa Patrick Reslow på presskonferensen. 

Det är inte första gången en moderat riksdagspolitiker går från Moderaterna till Sverigedemokraterna. Redan 2002 gick Sten Andersson till SD. Samma år kandiderade han till riksdagen men kom inte in. Fyra år senare blev han dock oppositionsråd för SD i Malmö, en post han innehade till han gick bort en månad innan valet 2010.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag