Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-flickvännen: Jag älskar fortfarande Peter Madsen

Ex-flickvännen Deirdre King säger att hon fortfarande älskar Peter MadsenFoto: MADS CLAUS RASMUSSEN / SCANPIX DANMARK TT NYHETSBYRÅN
Peter Madsen har dömts för mord på den svenska journalisten Kim Wall. Domen meddelades av Köpenhamns tingsrätt på onsdagen.Foto: NIELS HOUGAARD / AP TT NYHETSBYRÅN

Deirdre King har känt Peter Madsen i många år.

Under rättegången har hon kastats mellan olika känslor, men säger att hon fortfarande tycker om honom.

– Jag älskar Peter och det kommer jag alltid att göra. Det kan ingen ta ifrån mig. Och jag bryr mig inte om vad folk tycker om det, säger hon till tyska RTL.

Peter Madsen och Deirdre King har varit vänner i åtskilliga år, och har också haft ett förhållande. Han känner hennes familj, och hon beskriver chocken när informationen om gripandet i augusti nådde ut.

Men hon säger också att hon hade svårt att tro på den. När hon själv hade ett förhållande där hon blev misshandlad var Peter Madsen den som stöttade henne, säger hon. Vid ett tillfälle hade hon brutit båda armarna. Då kom Peter Madsen förbi hennes hem varje morgon för att hjälpa henne att borsta håret, berättar hon, och säger att hon uppfattade honom som en mjuk person.

– Han älskade humlor. Han hade en liten hörna bakom sin verkstad som han kallade för ”Herr Humlas trädgård”, där han brukade sitta. Det stämmer inte överens med min bild av en mördare, säger Deirdre King till tyska RTL.

LÄS MER: Kvinnorna i Peter Madsens liv 

Peter Madsen har dömts för mord på Kim Wall.Foto: BAX LINDHARDT / RITZAU / SCANPIX SCANPIX DANMARK

Deirdre King: ”Jag tror detta verkligen plågar honom”

Hon menar att hela sanningen inte kommit fram under rättegången, och att utomstående aldrig kommer att få veta exakt vad som hände ombord på ubåten.

Samtidigt inser hon att något har hänt, och tror att Peter Madsen själv har insikt om vad han gjort.

– Jag har ändrat min uppfattning flera gånger under hela den här saken. Just nu lutar jag mot att Peter var väldigt stressad och förlorade kontakten, både med sig själv och med verkligheten. Och att han gjorde en del saker som inte ligger i hans natur. Jag tror att detta verkligen plågar honom nu, säger hon till RTL.

Hon har också slagits av tanken att hon kanske kunde blivit hans offer.

– Först trodde jag inte på det – sedan trodde jag på det och tänkte att han kanske kunde ha dödat mig. En massa sådana här hemska tankar. Samtidigt – under alla dessa år som jag har känt Peter har jag aldrig trott att han var kapabel att göra något sådant här. Så, jag är verkligen inte helt övertygad om den här historien om en iskall mördare, säger Deirdre King till RTL. 

LÄS MER: Peter Madsen döms till livstids fängelse 

Har varit deprimerad under mordutredningen

Hon var ett av de 36 vittnena under rättegången och hon menar att tiden sedan Peter Madsen greps i augusti har varit en av de tuffaste i hennes liv. Hon har gått ner sju kilo och känt sig deprimerad, uppger hon.

– Jag älskar Peter och det kommer jag alltid att göra. Det kan ingen ta ifrån mig. Och jag bryr mig inte om vad folk tycker om det.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!