Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ex-Bandidosledaren i förhör om dödskrasch

Förre Bandidosledaren Jim Tinndahn har förhörts av polisen. Foto: Stefan Söderström

Nu har förre Bandidosledaren Jim Tinndahn låtit sig förhöras av Malmöpolisen om dödsolyckan hösten 2012. Han har varit efterlyst som misstänkt för grovt vållande till annans död.

– Han ser fram emot att få en avslutning på ärendet, säger Tinndahns advokat Poul Hauch Fenger till Ekstrabladet.

Jim Tinndahn, 54, var i många år var mc-gänget Bandidos högste chef i Europa. Han deltog i oktober 2012 i invigningsfesten för klubbens nya lokaler i Bunkeflostrand. På väg därifrån tappade han kontrollen över sin bil, en stor Audi Q7, i en rondell på Annetorpsleden nära Hyllie.

Bilen plöjde genom ett räcke och voltade nerför en slänt innan den kraschade. Jim Tinndahn skadades bara lindrigt men hans 32-årige passagerare fick svåra skador och låg en tid i koma innan han avled.

Bilföraren hade tidigare förhörts som misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott, drograttfylleri och grovt vållande till kroppsskada. Men efter dödsfallet omrubricerades ärendet till den tyngre misstanken grovt vållande till annans död.

Minns inget

Tinndahn har själv sagt till Kvällsposten att han inte minns något av händelseförloppet. Han har samtidigt bestämt hävdat att han inte var påverkad av alkohol eller droger vid olyckstillfället.

54-åringen har sökts av Malmöpolisen sedan juni 2014 för nya förhör. Eftersom han har inte har gått att hitta varken i Sverige eller Danmark blev han till sist efterlyst.

Detta berättade Kvällsposten i början av februari – och det ledde i sin tur till att Tinndahns advokat tog kontakt med polisen.

För en dryg vecka sedan delgavs Jim Tinndahn misstanke om grovt vållande till annans död och förhördes i samband med det. Han har inte behövt frihetsberövas och efterlysningen har hävts.

– Min klient är glad att han inte längre är efterlyst efter att ha talat med svensk polis, säger Tinndahns advokat Poul Hauch Fenger.

Trafikbrottsutredningen fortsätter.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!