Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Evy och Kurt snuvades på miljonregnet under flytten

Kurt Karlsson, 81, och Evy Karlsson, 82, missade storvinsten med bara några dagar.
Foto: Privat / Privat

Grannar i Våxtorp får dela på 107 miljoner kronor under Postkodslotteriets ”Grannyra”.

Men Evy Karlsson, 82, och Kurt Karlsson, 81, som haft lott med postnumret blir utan pengar – Postkodlotteriet anser att de redan har flyttat.

– Det känns inget vidare, säger Evy Karlsson.

Paret Evy och Kurt Karlsson har haft hus i postkod 312 98 i nästan 60 år. Under många år har de också haft lott i Postkodslotteriet.

Men på grund av sjukdom kan paret inte längre bo kvar. Nu går flyttlasset till Örkelljunga där dottern också finns.

I samband med flytten flyttar paret också sin lott. I ett brev från lotteriet står det att den nya lotten börjar gälla den 7 oktober.

Våxtorp.
Foto: Privat / Privat

Grannarna vinner 107 miljoner

När parets postnummer i Våxtorp drogs den 3 oktober trodde de sig ha all anledning att jubla. Grannskapet kommer att få dela på 107 miljoner i lotteriets ”Grannyra”.

Glädjebeskedet fick paret att se en vinstcheck framför sig utdelad av programledaren Rickard Sjöberg eller någon av de andra vinstutdelarna Sandra Dahlberg, Putte Nelsson, Christian ”Kicken” Lundqvist eller Jesper Blomqvist.

– I och med att det står den 7 oktober trodde jag ändå att jag har möjlighet. Eftersom dragningen gjordes innan vår gamla lott gick ut. Jag tycker att det är konstigt och inte alls passar ihop, säger Evy Karlsson.

Men efter kontakt med Postkodlotteriet fick de veta att de skulle gå lottlösa efter dragningen på grund av sin flyttanmälan.

– Det känns inget vidare. Jag har ändå varit med i så många år, och när det väl blir det numret tänkte jag ändå att jag hade möjligheten, säger Evy Karlsson.

Rickard Sjöberg överraskade grannar i Värnamo häromåret.
Foto: SANNA DOLCK / KVP
Grannyra i Gävle 2010.
Foto: PATRIK LUNDIN / SVENSKA POSTKODLOTTERIET

Gäller oktoberlotter

Även om dragningen rent praktiskt skedde den 3 oktober gäller den först för lotter som gäller efter den 7 oktober, säger Emma Bergling, pressansvarig vid Postkodslotteriet. 

– Jag förstår att man blir besviken när man precis flyttat och fått information om det. Men man erbjuds också att köpa lott på sin gamla adress just för att man ska kunna fortsätta vinna med sina tidigare grannar och inte hamna i den här situationen, säger hon. 

Hon tycker också att det varit tydligt att dragningen gäller oktoberlotterna. 

– Även om vi drog för några dagar sedan kommer själva presentationerna i gång från den 7 oktober och framåt, säger Emma Bergling.

Evy Karlsson känner sig ändå besviken. Hon vet inte heller hur hon känner inför att fortsätta vara med i Postkodslotteriet framåt.

– Jag har ju en lott, så jag behåller väl den, säger hon.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!