Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eva Rydberg om kärleken till maken: ”Vi är ett bra team”

Här är skådespelaren Eva Rydberg
Parets träffades i slutet av 70-talet.Foto: Privat
Eva Rydberg när hon träffade Kvällsposten inför sin 75-årsdag.Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
År 2014 var Eva Rydberg och maken Tony Johansson inbjudna på middag på kungliga slottet i StockholmFoto: PATRIK ÖSTERBERG / ALL OVER PRESS PATRIK ÖSTERBERG ALL OVER PRESS SWE
Paret på utdelning av Git Gay-stipendiet som Eva Rydberg vann 2012.Foto: CHRISTER JÄRESLÄTT

Eva Rydberg, 76, har levt ett hektiskt liv, ständigt aktuell med nya scenprojekt.

Vid hennes sida har maken Tony Johansson, 74, funnits och i dag firar de 40 år som gifta.

– Kärleken är viktigast, säger Eva Rydberg.

Paret träffades i jobbsammanhang i slutet på 70-talet och gifte sig 1979. Han var då musiklärare, musiker och kompade olika band och artister. Bland annat Eva Rydberg, men det sa inte klick omedelbart berättar hon.

– Nej det gjorde det faktiskt inte men jag tyckte det var trevligt att vara med honom. Vi drack te och åt på hotellrummet efter spelningar och jag tyckte det var mysigt att umgås med honom. Sedan när vi inte jobbade ihop mer så saknade jag honom och insåg att det var nog var något mer, säger Eva Rydberg.

Söndagen den 8 december firar de 40 år som gifta.

– Vi är ett bra team. Han är lugn och rusar inte och jag är tvärtom, han håller mig tillbaka lite. Vi har accepterat att vi är varandras motsatser där och möts på mitten så allting blir lite lagom, säger Eva Rydberg.

Tog över Fredriksdalsteatern

Paret tog tillsammans över Fredriksdalsteatern i Helsingborg, som beskrivs som norra Europas vackraste friluftstater, 1994. Numera fungerar han även som hennes manager, berättar hon.

– Han är med mig när jag är och spelar, det känns väldigt tryggt. Det kunde inte bli bättre. Som med Fredriksdalsteatern, det är jättekul att se vad man kan åstadkomma tillsammans i 26 år, säger Eva Rydberg.

Eva Rydberg och maken Tony Johansson på Nöjesteatern i Malmö 2001.Foto: GUGGE ZELANDER

Rubinbröllopsdagen firar paret med att äta middag tillsammans med barnen och barnbarnen på hotell Kullaberg, berättar Eva Rydberg.

– Vi har hyrt en limousine som ska hämta oss och barnen. Så får vi dricka champagne och barnbarnen Champis. Det blir en överraskning, så blir det lite extra festligt i alla fall, säger Eva Rydberg.

Vill inte sluta jobba

Eva Rydberg spelade i somras föreställningen ”Var god dröj” på Fredriksdalsteatern. Foto: STEFAN LINDBLOM/HELSINGBORGS-BILD

Hur håller man ihop sitt äktenskap så många år?

– Först och främst kärleken är viktigast, att den finns där och kärleken finns fortfarande. Sedan handlar det om att man accepterar varandras olikheter så gott man kan. Klart det blir bråk ibland men då sätter man sig ner och pratar om det, säger Eva Rydberg.

Även om paret lämnar över ansvaret för Fredriksdalsteatern år 2021 så kommer de inte sluta jobba.

– Jag tänker inte sluta utan fortsätta med andra planer som legat mig varmt om hjärtat. Det blir tillsammans det med, men är lite hemligt, säger Eva Rydberg.