Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eva Melander: ”Får ta emot en hel del otrevliga mejl”

Eva Melander.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Folkhälsomyndigheten har tidigare larmat om att flera medarbetare fått ta emot hot och hat. 

Även Region Skånes smittskydd har drabbats. 

– Vi får ta emot en hel del otrevliga mail och telefonsamtal, har Eva Melander berättat för Kvällsposten. 

I förra veckan berättade Folkhälsomyndigheten att situationen med hat och hot mot medarbetare eskalerat senaste tiden och att flera i ledningen behövt polisskydd. Dödshot har också polisanmälts. 

När Kvällsposten frågade Skånes smittskyddsläkare Eva Melander förra veckan om hon fått ta emot hat och hot svarade hon i ett mejl: 

”Vi får ta emot en hel del otrevliga mail och telefonsamtal. Vi har dock inte fått något hot som varit av sådan kaliber att vi polisanmält det.”

Nu berättar hon också för Aftonbladet att några mejl gått vidare till säkerhetsavdelningen. 

– Jag har några mejl som jag skickat vidare till vår säkerhetsavdelning för bedömning, för att se om det är något som vi ska polisanmäla.

Även Eva Melanders kollegor är drabbade. 

– Vi har en allmän brevlåda, dit det kommer väldigt mycket otrevliga saker, där man blir kallad för olika saker, eller att folk tycker att vi har dumma idéer, men också å andra sidan många som berömmer också. Men detta är tyvärr ett faktum, även samtalen in, de som sitter i vår öppna telefon har i emellanåt fått ett väldigt tråkigt bemötande, fortsätter hon till Aftonbladet. 

 Fler nyheter: Maria säljer tidningar utanför ICA – rädslan för att smittas

Maria säljer tidningar utanför ICA – rädslan för att smittas

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!