Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Europol-tillslag i svenska städer – två personer gripna

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Polis gjorde i onsdags tillslag mot flera adresser i Sverige och i Tyskland som en del av en internationell utredning mot en nätbedragarliga, skriver 

Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

I ett pressmeddelade från Europol framgår att två personer, som tros vara nyckelpersoner i verksamheten, greps i samband med husrannsakningar mot bostäder i Helsingborg, Malmö och Norrköping samt i de tyska städerna Aachen, Dortmund och Essen.

Europol uppger inte i vilka städer de gripna befunnit sig, men meddelar att det ska handla om organiserad brottslighet inriktad mot nätbedrägerier och med kopplingar till Syrien.

54 000 euro beslagtogs av polisen

De misstänkta brotten är inköp av tåg- och flygbiljetter med stulna kreditkortsuppgifter. Enlig tysk polis har man konstaterat minst 493 fall av nätbedrägeri. I de flesta fall handlar det om enkelbiljetter med flyg från Beirut i Libanon till länder inom EU. I samband med razziorna beslagtogs även 54 000 euro och 55 000 amerikanska dollar.

Tysk polis inledde den så kallade ”operation Goldring” i oktober 2017, enligt Europols pressmeddelande. Arbetet har letts från ett tillfälligt Europolkontor i Tyskland.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!