Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ettåringen låg i barn- vagnen – kidnappades

Det är varje förälders värsta mardröm, en flicka kidnappades ur barnvagnen. Detta är dock inte den barnvagn som händelsen gäller.
Foto: Lasse Svensson

Det är varje förälders värsta mardröm.

Den lilla flickan låg och sov i en barnvagn utanför daghemmet när hon kidnappades.

– Jag var helt i chock och ringde omedelbart min man, som arbetar i närheten. Vi grät och grät, säger flickans mamma Avan till Ekstrabladet.

Det var på onsdagseftermiddagen som den 12 månader gamla flickan hade lagts i barnvagnen för att sova utanför daghemmet i Köpenhamn.

– Jag blev uppringd av daghemmet vid klockan två. De frågade om jag hade hämtat dottern, säger mamma Avan till Ekstrabladet.

När mamman inte förstod vad daghemspersonalen pratade om fick hon det obehagliga beskedet – dottern var försvunnen. Tillsammans med flera andra familjemedlemmar inledde föräldrarna en jakt efter flickan i området. 

– Hon var ju tvungen att vara i närheten, säger Avan till Ekstrabladet.

Hittades i park

Efter en timme kontaktades föräldrarna av polisen. Flickan hade hittats i Lersøparken där en man gick omkring med henne i barnvagnen.

Den 36-åriga mannen är psyksjuk och ska enligt polisen ha dömts för liknande brott tidigare. I februari 2011 tog han en ettårig flicka från en bakgård Østerbro. Bara fem dagar senare tog han ett annat spädbarn från en annan bakgård.

Under torsdagen var det fortfarande oklart exakt hur mannen gått tillväga vid kidnappningen. Enligt personalen på daghemmet var lekplatsen, där barnvagnen stod, omgärdad av stängel och grinden ska även ha varit låst.

"Inte sova"

Den lilla flickan fördes till sjukhus efter dramat, men mår efter omständigheterna bra. Flickans 30-åriga mor är fortfarande djupt skakad av händelsen. Hon säger att hon inte kommer att låta flickan komma tillbaka till daghemmet.

– Jag har inte kunnat sova en blund i natt. Jag har inte kunnat tänka på något annat än att min dotter blev kidnappad i går, säger mamman till tidningen under torsdagen.