Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ett av världens lyxigaste fartyg på väg till Sverige

Seven Seas Explorer är ett av världens allra lyxigaste kryssningsfartyg. I sommar kommer det till Karlskrona. Foto: Regent Seven Seas cruises
Den största sviten erbjuder en Steinway-flygel, privat bar och en personlig butler. Foto: Regent Seven Seas cruises
Man får mycket guld för pengarna på Seven Seas Explorer. Här är badrummet i en av de större sviterna. Foto: Regent Seven Seas cruises

I sommar får Karlskrona ett unikt finbesök. 

Kryssningsfartyget Seven Seas Explorer kommer på besök och släpper av 750 välbärgade resenärer. 

Faryget är ett av världens allra lyxigaste – alla passagerare bor i sviter med balkong. Den billigaste biljetten kostar strax över 100 000 kronor. 

Karlskrona är normalt inget självskrivet stopp för kryssningsrederierna. Men när det väl är dags i sommar blir det inget vanligt besök. 

Det otroliga lyxfartyget Seven Seas Explorer lägger sig på redden utanför Karlskrona på midsommardagen och låter sina resenärer uppleva den gamla örlogsstaden. 

– Seven Seas Explorer är ett av de allra nyaste och lyxigaste kryssningsfartygen som finns för tillfället, säger Malin Hagberg-Andersson på Visit Karlskrona till BLT

Vad sägs om en egen terass med havsutsikt. Det får du om du bokar en av de större sviterna på Seven Seas Explorer. Foto: Regent Seven Seas cruises

Inga hytter – bara sviter

Karlskrona-stoppet ingår i en kryssning som startar i London och avslutas i Köpenhamn. Där emellan lägger Seven Seas till i Brygge, Amsterdam, Stockholm, Helsingfors, Sankt Petersburg, Tallinn, Klaipeda och då Karlskrona. Den billigaste biljetten för kryssningen ligger på strax över 100 000 kronor, men då ingår en väldans massa lyx. 

Fartyget har inga vanliga hytter, utan bara sviter som alla har balkong. Den största sviten är 281 kvadratmeter stor och har en privat terrass som mäter 131 kvadratmeter. 

Inne i sviten finns en privat bar, en steinway-flygel, två badrum helt i marmor, en jacuzzi, tre walk-in-closets, solarium och ett privat spa. 

Största sviten på Seven Seas Explorer har två vilostolar helt i marmor i ett av de guldglittrande badrummen. Foto: Regent Seven Seas cruises

Rederiet står för cocktailparty

Som gäst i den finaste sviten har man tillgång till en privat butler, rysk kaviar, dagliga kanapéer och som bonus står rederiet för ett cocktailparty för åtta personer i sviten. För det boendet och den servicen får man punga ut med strax över en halv miljon kronor för den 12 nätter långa resan. 

Rederiet Regent Seven Seas cruises har specialiserat sig på extra lyxiga fartyg och det är främst välbärgade amerikaner som bokar in sig på deras kryssningar. 

För de lyxvana resenärerna väntar en dag i Karlskrona som kommer gå i historiens tecken. 

– De kommer att besöka Kungsholmen, Gamla Örlogsvarvet på Lindholmen, Kristianopel, Marinmuseum med mera. De ska även gå på 1700-tals visning/smakprovning på Blekinge museum, säger Malin Hagberg-Andersson. 

Det här är Seven Seas Explorer

Storlek: 223 meter lång och 51 000 ton tung.  

Byggkostnad: 3,7 miljarder kronor. 

Kapacitet: 750 passagerare och 540 besättningspersoner. 

 

Hela Seven Seas Explorer andas lyx. Foto: Regent Sea Cruises.

Enda besöket i Helsingborg

Under sommaren kommer ytterligare fyra kryssningsfartyg besöka Karlskrona. Saga Pearl (2 juni), Hamburg (17 juli), Saga Sapphire (10 augusti) och Nautica (24 augusti) kommer med totalt nästan 2 500 gäster som får möjligheten att upptäcka staden.

På onsdag den här veckan anlöper Sapphire Princess Helsingborg, det är sommarens enda planerade kryssningsbesök i Helsingborg. 

Sapphire Princess andas också lyx men ligger inte i samma liga som Seven Seas Explorer. Den största sviten är "bara" 124 kvadratmeter stor och den dyraste biljetten till kryssningen går på cirka 35 000 kronor. 

Det 290 meter långa kryssningsfartyget Sapphire Princess anländer Helsingborg på onsdag. Foto: Princess Cruises
Av de 1337 hytterna på Sapphire Princess har 700 balkong. Foto: Princess Cruises.

10 000 passagerare till Malmö

Även Malmö har kryssningsbesök inplanerade under sommaren. Totalt blir det nio stycken. 

Sjöfartsverket har inför den här säsongen gett tillåtelse till Malmö att ta emot fartyg som är upp till 300 meter långa vilket har öppnat nya möjligheter. 

– Vi räknar med att det kommer att handla om sammanlagt cirka 10 000 passagerare, säger Verner Biener Hansen, terminalansvarig på hamnbolaget Copenhagen Malmo Port, CMP, till Skånskan.  

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!