– Vi hade änglavakt, säger Erica Erlandsson. Foto: Privat– Vi hade änglavakt, säger Erica Erlandsson. Foto: Privat
– Vi hade änglavakt, säger Erica Erlandsson. Foto: Privat
Ericas trillingsöner Melvin, Kevin och William. Foto: PrivatEricas trillingsöner Melvin, Kevin och William. Foto: Privat
Ericas trillingsöner Melvin, Kevin och William. Foto: Privat

Erica fastnade i snökaoset med barnen: ”Tårarna rann”

Publicerad

Erica Erlandsson och hennes tre söner skulle köra från Skurup till Ystad under tisdagsmorgonen.

Hon hamnade mitt i snökaoset på E65 – och var mycket nära en allvarlig olycka när hon undvek att köra in i en lastbil, men därefter blev påkörd bakifrån.

– Tårarna rann för jag insåg hur nära det var, säger hon.

Det var under tisdagsmorgonen som Erica Erlandsson från Skurup skulle köra till Ystad tillsammans med sina söner Melvin, Kevin och William.

– Jag har trillingar som skulle få tandställning alla tre, och det har varit svårt att få till det med en tid samtidigt. När vi lämnade Skurup var det inte så farligt, men direkt när vi kom ut på E65 ångrade jag mig. Jag körde sakta – men det var som att köra in i en vit vägg, säger hon.

– Jag blev helt desorienterad. Jag hann precis se en lastbil som stod stilla, och som tur är var det tvåfiligt så jag hann köra till vänster om den. Jag fick panik redan där. Jag hade dimljus på och jag satte på varningsblinkers också.

"Insåg hur nära det var"

Efter henne kom två bilar som undvek att träffa henne, men den tredje körde in i Ericas bil.

– Hon hann bromsa in, så det var en himla tur att hon inte körde i full hastighet. Det blev mildare för att hon hann köra åt sidan. Hon träffade höger bakljus och sedan körde hon ut i vägrenen.

Det var inget halt väglag.

– Nej, det kändes inte som det. När jag bromsade tog mina bromsar, hade det varit halt så hade jag inte kunnat. Vi hade änglavakt. Tårarna rann för jag insåg hur nära det var.

Händelsen inträffade på E65 utanför Skurup under tisdagsmorgonen.Foto: Privat

Hur länge satt ni sedan fast i trafiken?

– Två timmar från klockan nio till elva ungefär. Räddningsfordonen kom inte fram.

Därefter kunde de sakta backa tillbaka och vända hem till Skurup.

"Hade en jäkla tur"

Det här var andra gången som sönernas inplanerade besök för att få tandställningar avbokades.

– Vi får nog ta tåget nästa gång, säger Erica Erlandsson.

Hur känns det nu efteråt?

– Man inser att man inte är odödlig. Jag kommer att tänka mig för. Jag tog det försiktigt, men folk kör som dårar på E65 i så hög fart och med så dålig sikt. Alla säger att man ska köra försiktigt men det hjälper inte om inte alla andra gör det också.

Chocken kom inte förrän senare – och Erica berättar att hon kände sig illamående.

– När man är med om något sådant får man ett helt annat perspektiv. Vi hade en jäkla tur rent ut sagt, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag