En villa brann ner till grunden i Markaryd

Publicerad

En villa brand till grunden utanför Markaryd under natten till söndag.

När räddningstjänsten anlände var huset redan övertänt - och de fick i stället fokusera på att hindra vidare spridning.

Ingen person skadades vid branden, som polisen inledningsvis klassar som mordbrand.

Det var vid klockan 01 under natten mot söndag som förbipasserande slog larm till räddningstjänsten om att en villa norr om Markaryd stod i lågor.

Brandkåren ryckte ut till platsen - men då hade elden redan hunnit växa sig för stor.

– När den första styrkan kom fram var hela villan övertänd, säger Juha Luukkonen, insatsledare vid räddningstjänsten i Markaryd.

I stället fick brandkåren fokusera på utvändig släckning för att hindra att branden spred sig ytterligare till en närliggande ladugårdsbyggnad, vilket de lyckades med.

Vid 06.30 på söndagsmorgonen avvecklade räddningstjänsten sin insats och lämnade över ansvaret till fastighetsägaren.

Polisen misstänker mordbrand

– Då var branden släckt. Villaägaren ansvarar nu för bevakningen av mindre pyrbränder, så att det inte blossar upp igen, säger Luukkonen.

Ingen person skadades i branden och när elden blossade upp under natten ska huset ha stått tomt, enligt uppgifter till räddningstjänsten.

– Det har bott någon där tidigare, men för tillfället så bor den här personen hos sin bror. Där har han varit under natten, säger Luukkonen.

Inledningsvis är brandorsaken okänd. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand och platsen har spärrats av i väntan på en teknisk undersökning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag