En till sjukhus efter olycka med vildsvin

Publicerad

En person har förts till sjukhus efter en krock.

En förare väjde först för ett vildsvin – och körde efter det in i den andra bilen.

– Den ene bilen lämnade platsen omgående, säger Stephan Söderholm, informatör på polisens ledningscentral.

Larmet om olyckan kom till polisen klockan 18.33 på lördagskvällen.

Då hade två bilar krockat på väg 102 i höjd med Dörröd utanför Lund.

– Ett vildsvin blev påkört och föraren försökte väja undan och träffade den andra bilen, säger Stephan Söderholm.

Förd till sjukhus

Vid en parkeringsficka i närheten är den ene bilen kvar.

Den andra föraren tog sin bil bort från olycksplatsen direkt efter olyckan. Den bilen är fortfarande oidentifierad – trots polisens sök.

Olyckan uppges inte ha varit allvarligt, men en person är förd med ambulans till sjukhus.

– En kvinna klagar på nacksmärtor, säger Söderholm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag